Masi veinimaja x Vahemere köök Murimäe Veinikeldris

  Murimäe Veinikeldril on hea meel, et võib teile pakkuda erakordset Vahemere õhtusööki koostöös Masi veinimajaga, mis on üks Valpolicella piirkonna auväärsemaid ja Amarone veini silmapaistvamaid tootjaid. Masi on tuntud kui appassimento-meetodi ning Campofiorin veinivalmistamise meetodi pioneer, tuues igasse pudelisse piirkonnale omast autentsust ja personaalsust. Selle suve esimese Murimäe õhtusöögi viib läbi Stanza Reale &…

Detailid

ASI ajakirja #14 number on kohal

Ilmunud on ASI ajakirja 14. number, mis keskendub seekord jätkusuutlikkusele. Selles numbris uuritakse põhjalikult sommeljeede rolli keskkonnateadlikkuse edendamisel veinimaailmas. Väljaannet külalistoimetas Michelle Bouffard projektist Tasting Climate Change ja selles löid kaasa ka  tuntud veiniekspertidid nagu Jancis Robinson, Pascaline Lepeltier ja Alice Feiring. Nad sukelduvad veinimaailma jätkusuutlikkuse keerukustesse, pakkudes väärtuslikke teadmisi ja mõtisklusi selle üle, kuidas…

Detailid

Bestwine uudised aprill

Konkurssi “Aasta Vein 2024” tulemused   Juba neljandat aastat toimub ESA aastaveinide valimine. Bestwine saatis sel korral võistlustulle 55 erinevat veini, millest tiitliga pärjati lausa 42.   Bestwine medaliveinid kuu lõpuni -30% Aasta veinid 2024 Sel aastal anti välja kokku 69 kuld-, 108 hõbe- ja 159 pronksmedalit, millest Bestwine pälvis omakorda 11 kuld-, 14 hõbe- ja 17 pronksmedalit. Hip-hip-hurraa! Aasta veinid 2024 KULDMEDALI…

Detailid

austrid & vein

austrid x vein 24. aprill 19:00   Austrid ja šampanja – klassikaline ja taevalik kooslus, millega paljud meist on kindlasti tutvust teinud. Mitte vähem taevalik ei ole aga ka austrite ja rahuliku veini, ning pange tähele ka punase hõrgu veini kombinatsioon. Veel julgemad sobitavad austreid ka kange alkoholiga, millega austrite mereline maitse eriliselt hästi esile…

Detailid

“A Sommelier’s Insight” – Uus podcast ASI ja ASI ajakirja poolt

  Uus podcast “A Sommelier’s Insight”, mis on loodud ASI (Association de la Sommellerie Internationale) ja ASI ajakirja poolt, avab veinimaailma, teeninduse ja muude jookide saladused. Selles podcastis jagavad maailma juhtivad sommeljeed ja tunnustatud külalised oma lugu, asjatundlikkust ja kirge, pakkudes kuulajatele haruldast sissevaadet sommeljeekunsti ja külalislahkuse tagamaadesse. Rännatakse koos viinamarjaistandustesse, maailma parimate restoranide köögipoole…

Detailid

Pudelipost kevad 2024

Tere, hea Pudeliposti lugeja! Saabuvad munadepühad tähistavad meie jaoks ärkamist talvisest unisusest ja annavad stardi kevadisele tärkamisele. Valmis hakatakse sättima esimesi terrasse, tegemisel on kevad-suvised menüüd ja joogikaardid. Tekkima hakkab ärevus ja ootus, milliseks kujuneb selle aasta suvine hooaeg. Nagu tomatitaim tahab ettekülvi, vajavad meie suvised plaanid aegsasti ettevalmistamist. Suure osa meie liikmete ja koostööpartnerite jaoks hakkab töö juba…

Detailid

Eesti osales esmakordselt jätkusuutlike meelelahutusasutuste konkursil Hispaanias

20. märtsil Barcelonas korraldatud Torres Zero Challenge finaalis osales esmakordselt ka Eesti. Regor Siiner esitas žüriile innovaatilise idee, mille eesmärk on asendada kaugelt transporditavad tsitruselised kokteilides kohaliku toorainega. Võistlustulle astus kokku 10 finalisti üle maailma, kes võistlesid 30 000-eurose peaauhinna nimel, mille pälvis Mehhiko esindaja.    Torres Zero Challenge on ainus võistlus maailmas, mis tunnustab ja…

Detailid

Bestwine’i õhtusöök: Tõnis Saare ja Ceretto Barolode kohtumine

Loo ja fotode autor Keiu Virro Veebruaris said Bestwine Studio chef’s table’i ümber kokku Ceretto veinimaja paremad palad, nende kõrvale loodud road Tõnis Saar Gastronomy’t ja seltskond, kelle puhul võib kahtlustada kaldumist gurmaanlusele. Siin tagasivaade sellele, milliseks hästi paari pandud toidud ja veinid ühe õhtu loovad.   Kohal oli ka Ceretto veinimaja esindaja Mattia Pagliasso.…

Detailid