Carmenis toimub!

PLATSI ÕHTUSÖÖK tuleb taas! Carmen Cateringi peakokk JEVGENI ŠEVTŠUKI 4-käiguline menüü ja valitud veinid, teenindus meisterlikelt Carmen Cateringi teenindajatelt. Hind 59€, sisaldab ka pääset Carmen Club POP UP ööklubi avapeole samal õhtul Kultuurikatlas. Menüü TACO: grillitud kaheksajalg / koriander / chimichurri / roheline tomat SMORREBROD: vinnutatud maheveis / mustikas / metsaseeneketšup / magus pirn FISH…

Detailid

MM 2016 video, Gerard Basset kommentaaridega

2016. aastal toimus Mendozas, Argentiinas XV Maailma parim sommeljee võistlus. Eestit esindas võistlusel Kristjan Markii. Võistluse ülesannete video leiate siit koos elava legendi, OBE, MS, MW, MBA, OIV MSc Gerard Basset kommentaaridega. Hea võimalus ennast Trophée Masi Eesti Parim Sommeljee 2018 võistluseks meelestada ja võimalikke ülesandeid läbi mõelda, sest võistluse võitja sõidab Eestit esindama järgmistele,…

Detailid

Servaalist sai Momentin

Meie ettevõte ning rõõmus ja tubli töökollektiiv on sama – ainult Servaali Estonia OÜ nimi tegi uuenduskuuri ja muutus Momentin Eesti OÜ’ks. Tegemist ei ole aga pelgalt nimevahetusega. Ettevõtte uus nimetus „Momentin“ kannab endas paremini ettevõtte ja kontserni identiteeti – pakkuda klientidele sobivaid jooke elu erinevate hetkede tähistamiseks nii Baltikumis kui ka Soomes.   Oleme…

Detailid

Pärnu veinifoorum 2018 loengute videod

15. märtsil 2018 toimus taaskord Veinifoorum, seekord Pärnus Tervise Paradiisi spaa-hotellis. Koolituspäeval tegi ettekanded sommeljeede treener ja Esperanto Groupi peasommeljee Sören Polonius Rootsist teemadel: “What is Service”, “Trends” ja “Kuidas olla edukas sommeljee alkoholivabade jookidega?”. Valitsev sommeljeede Euroopa meister Raimands Tomsons ja Läti restorani Vincents peasommeljee juhtis koolitust ja degustatsiooni orgaanilistest, biodünaamilistest ja naturaalsetest veinidest.…

Detailid

Viskivõistlusel väljus tugevaimana Tallinna Viskiklubi

  Pühapäeval, 8. aprillil Šoti klubis toimunud järjekorras juba viieteistkümnendad Eesti Lahtised Meistrivõistlused viskitundmises võitis Tallinna Viskiklubi, kes vapustas žüriid nii tugevate teadmiste kui ka maitsemeeltega. Ürituse eesmärk on arendada viskikultuuri Eestis ning anda võimalus sarnase suunitlusega klubidel üle Eesti vähemalt kord aastas kokku tulla ning  jõudu katsuda. Juba 15. korda korraldatud viskitundmise võistlus koosnes…

Detailid

Pärnu Veinifoorumi järelkaja

15. märtsil 2018 toimus taaskord Veinifoorum, seekord Pärnus Tervise Paradiisi spaa-hotellis. Koolituspäeval tegi ettekanded sommeljeede treener ja Esperanto Groupi peasommeljee Sören Polonius Rootsist teemadel: “What is Service”, “Trends” ja “Kuidas olla edukas sommeljee alkoholivabade jookidega?”. Valitsev sommeljeede Euroopa meister Raimands Tomsons ja Läti restorani Vincents peasommeljee juhtis koolitust ja degustatsiooni orgaanilistest, biodünaamilistest ja naturaalsetest veinidest.…

Detailid

Veinikaardi põhitõed ja trendid Riia Veinifoorumil, Marika Tikas, Nele Tiiman, 1.04.2018

Riga Wine & Champagne on ainulaadne šampanjade ja kvaliteetveinide festival Baltimaades, mis toimus esimest korda 2012. aastal Riias. Ürituse vältel toimuvad mitme päeva jooksul degustatsioonid, meistriklassid, õhtusöögid ning eriline tähelepanu on muidugi šampanjal. Seekordne kevadine festival toimus 7-10. märtsil Riias tunnuslausega Champagne meets Art ehk šampanja kohtub kunstiga. Kolme päevasele festivalile andis avapaugu suurejooneline õhtusöök…

Detailid

Salapipar veinis, Arne Pajula, Vine 28.03.2018

Arne Pajula kirjutab Vines teiste lõhna- ja maitsekomponentide kõrval hilisemalt uuritud terpeensest komponendist rotundoonist (i.k rotundone). Ühendit leidub mustas terapipras, aga ka majoraanis, punes, rosmariinis, basiilikus, tüümianis. Sellist aroomi võime leida Loe põnevast artiklist, kuidas avastuseni jõuti ning, millistest viinamarjadest rotundooni võime otsida: Salapipar veinis   Kel teadmishimu kasvas, saab lugeda ka teiste aroomi- ja maitseühendite kohta inglisekeelsest GuildSomm blogipostitusest:…

Detailid

TROPHEE MASI 2018

ESA kutsub osalema ja vaatama 26.aprillil Trophée Masi Eesti Parim Sommeljee 2018 võistlustel. Osaleda saavad kõik Eesti kodakondusega sommeljeesi ja veinihuvilisi .Võistlustele on tulemas ka külalisvõistlejad meie heade sõprade juurest. Võistlus toimub 26. aprillil Tallinnas- eelvoorud toimuvad ESA õppeklassis, avalik finaal restoranis Gloria. Võistluste peakohtunik on A.S.I. asepresident Euroopas William Wouters, kes vastutab ka 2019.…

Detailid