Kalev Kesküla nimeline auhind parima veini- ja joogiteemalise kirjutise eest

Tere head sulesepad, sommeljeed ja hea joogi-ja toidukultuuri austajad! Rõõm on välja kuulutada Kalev Kesküla auhind 2018, mis antakse parimale kahe viimase aasta jooksul ilmunud veini- ja joogiteemalise kirjutise eest. Ootame lisaks veiniteemalisetele kirjutistele, artikleid toidu ja joogi sobivusest ning intervjuusid ja persoonilugusid veiniga seotud inimestest. Konkursil saavad kandideerida kirjatööd, mis on ilmunud ajavahemikul 31.…

Detailid

Uus kaitstud päritolu süsteem Steiermarkis Austrias!

                                             04 July 2018 The New System of Origin for the Steiermark Südsteiermark DAC | Vulkanland Steiermark DAC | Weststeiermark DAC On Monday 2 July 2018, representatives of the Regional Wine Committee and Wein Steiermark (Styria) held a historic press conference, one that would herald a new era in the annals of Styrian wine. According to…

Detailid

Wine Spectator Restaurant Awards

Juba aastast 1981 on ajakiri Wine Spectator esile tõstnud erakordse veiniprogrammiga restorane. Tunnustuse pälvivad huvitava valikuga veinikaardid, mis on vastavuses oma menüüga ja ahvatlevad erineva maitsega veiniarmastajaid. Selleks, et auhinnale kvalifitseeruda peab veinikaart esitama täielikku ja täpset infot, sealhulgas teavet aastakäikude ja appellatsioonide kohta. Lisaks on ka täielikud tootjate nimed ja õigekiri kohustuslikud ning jälgitakse…

Detailid

Prowein- kõigi veinihuviliste kohtumispaik, Kristjan Peäske, Köök #19 1_2018

Kristjan Peäske, restoranide Leib, Umami ja Pazzo veinibaari peremees ja sommeljee, kirjutab Köök #19 numbris kõigi veinisõprade mekast Proweinist. Juba 1994. aastast toimuv üks maailma olulisimaid veinimesse särab enam kui 6870 eksponaadiga 64 maalt. Kristjan keskendus just vähem tuntud maadele ja väikestele maheveinimajadele, tema põnevate avastustega saab tutvuda Köök ajakirjas ja siin: Prowein-kõigi veinihuviliste kohtumispaik…

Detailid

50 maailma parimat restorani

50 maailma parima restorani nimekiri avaldatakse ajakirja Restaurant poolt kokkade, restoranipidajate, gurmaanide ja restoranikriitikute küsitluse põhjal. Lisaks arvestatakse ka 50 peakoka hääli, kes eelmistel aastatel nimekirja on kuulunud. El bulli ja Noma restoranid on mitmetel aastatel nimekirja tipus domineerinud. 2018. aastal võidutses Osteria Francescana, kes oli parim ka 2016. aastal ning 2017. aastal pälvis pjedestaali…

Detailid

Carmenis toimub

MAASIKANÄDAL KORSTNAS Suvi sinu taldrikule ja kokteiliklaasi!   Korsten Armastus & Hea Toit restos on 2.-8. juulini MAASIKANÄDAL. Pakume erilisi maasikakokteile ja -toite. Vaid sel nädalal pakume: * MAASIKAsalat kitsejuustuga * MAASIKAmaius jogurtijäätise, besee ja vahukoorega * MAASIKA margarita * Mokteil MASIILIK   Ootame maitsma! Reserveeri laud SUVISED MAITSED KORSTNA MENÜÜS! Sellest nädalast on restorani menüüs…

Detailid

Paul Muidu Vinoramas

Kallid suvitajad! Vinoramas sirutab varbaid kesksuvine veinipakkumine! Tule ja leia meilt meelepärane mull, valge või punane juuli soodusvein: PRANTSUSMAA Vignobles Laurent Mazeau Château de Boissac 6.00 Calmel & Joseph Picpoul de Pinet 7.80 AUSTRIA Loimer ‘Lois’ Grüner Veltliner 9.00 HISPAANIA Bodega Cerrón Remordimiento Blanco 6.90 ITAALIA Bellenda Col di Luna Cuvee di Valmonte Extra Dry 8.70 NB!…

Detailid

Veinisõbra uudised

Hea veinisõber! Heinakuul kallame veini nii Tallinnas kui ka Eestimaa kaugemates nurkades. Lööme kaasa Ostrova festivalil Setomaal ja põikame Viljandisse legendaarsele Viljandi Folgile. Suve südamesse mahuvad ka Tallinna Merepäevad. Kutsume sindki Eestimaad avastama ja kultuuri nautima! Erinevate ülesastumiste kõrval mahub meie ajakavasse mõistagi ka tavapärane igapäevatöö ja ootame veinivarusid täiendama meie Kalasadama uulitsas asuvasse kauplusesse. Kui sul…

Detailid

Särav & võluv Provence’i rosé, Igor Sööt, Edasi 20.06.2018

Nii nagu kevadele järgneb suvi, nii tuleb igal aastal veinisõbral koos soojemate ilmadega ka isu särava rosé järele. Igor Sööt- sommeljee, veinikaupmees ja õppejõud- räägib sellest, kuidas rosé tema ellu tuli, et jääda, selle võluva joogi ajaloost ja tutvustab ka silmapaistvamaid tootjaid. Loe edasi siit: Igor Sööt: särav & võluv Provence’i rosé

Detailid

Pane oma teadmised proovile Trophée Chapoutier testil

Trophée Chapoutier’il- parima sommeljee õpilase võistlusel Prantsusmaal, mil auhinnaks oli avastusreis Ausraalia veiniaedadesse, otsustas finaali pääsemise just see test. Seda muidugi koos valge ja punase veini organoleptilise kirjeldusega, nagu ka Eesti Parima Sommeljee võistlusel. Soovides tõlkes mitte midagi kaotsi lasta, on test küll prantsusekeelne, kuid spetsiifiline sõnavara ja tuttavad terminid annavad küsimustest kenasti aimu. Küsimused…

Detailid