Veiniajakiri VINE nr 12 on ilmunud

Ajakirja peamised teemad: – Vaade tammevaati – tamme vääristav mõju veinile. – Millega täita klaasid vabariigi juubelil? Hindame 30 cava’t. – Kas sommeljee või naissommeljee? Intervjuu Eesti parimate naissommeljeede Ketri Leisi ja Els-Maria Uiboga. – Intervjuu Euroopa parima sommeljee, lätlase Raimonds Tomsonsiga. – Austrite avamise kolmekordne maailmameister Anti Lepik ja austrid. – Veinimarjad Verdicchio ja…

Detailid

Muudatused Burgundia appellatsioonisüsteemis

2017. aasta tõi muudatusi Burgundia appellatsioonisüsteemis. Ning kuigi mitmed allikad on välja toonud, et 2017. aastal on lisandunud 2 uut AOC’d on täpsem öelda, et Burgundias on 1 küla tasemel AOC Vézelay ning regionaalsel tasemel uus DGC Bourgogne Côte d’Or. Grand Cru’sid loendati jätkuvalt 33. Loe kõigest lähemalt siit: https://www.winescholarguild.org/blog/2017-brought-changes-to-the-way-we-look-at-bourgogne.html

Detailid

Austria uus piirkond Schilcherland DAC

Austrian Wine teatas, et alates 2018. aastakäigust on Austrial uus, 10. veinikasvatuspiirkond- DAC Schilcherland. Schilcherland asub Steiermarki föreraalse piirkonna lääneosas ning oli eelnevalt tuntud kui “Weststeiermark”. Schilcherland DAC’ s kasvatatakse punast viinamarja Blauer Wildbacher, millest valmib rosé- Schilcher. Loe lähemalt uuest DAC’st siit: https://www.austrianwine.com/our-wine/strategy-for-origin-marketing/dac/dac-regions/schilcherland-dac/

Detailid

Montrachet lõuna Riga Wine & Champagne, Els Maria Uibo, 12.11.17

Riia valib oma veiniturult igal aastal välja 100 parimat veini. Riga Wine and Champagne raames toimusid võitjate väljakuulutamise kõrval mitmed erinevad õhtusöögid ning meistriklassid. Ürituse patroon Michael Schuster, tunnustatud ekspert veini degusteerimisel ja kirjeldamisel, tutvustas Riias oma värskelt ilmunud raamatut “Essential Winetasting” ning jagas oma Burgundia lugusid Montrachet’ meistriklassis pühapäeval, 12. novembril. Kuidas mina sinna…

Detailid

Igor Sööt

Lõpetasin Eesti Sommeljeede Erakooli 2012. aastal sommeljeediplomiga. Igapäevaselt töötan veiniäris ja pakun müüa Prantsusmaa kvaliteetveine ja –napse kaubamärgi „Vins de France“ all. Alates 2012. töötan lisaks ka sommeljeede koolis õppejõuna. Olen aegade jooksul teinud üle 100 erineva joogimaailmaga seotud koolituse. Oskan pakkuda erinevaid joogi- ja joogi-toidu teemalisi koolitusi ning konsultatsioone nii algajatele kui ka edasijõudnutele.…

Detailid

Tiina Kuuler

Valgejõe Veinivilla omanik ja veinimeister. ESE lõpetanud 2013.aastal. Veinikoolitajana töötab alates aastast 2010. Populaarsete „Koduveini aabitsa“ ja „Kodused siidrid ja vahuveinid“ autor. Koolituse teemad: veini tegemine, puuvilja- ja marjaveinid, erinevused ja sarnasuses viinamarjaveinidega. Koolitused eesti, vene ja inglise keeles. Koolitusi võimalik läbi viia nii tellija valitud ruumides kui Valgejõe Veinivillas, kus lisandub töötava veinikoja külastus.…

Detailid

Urvo Ugandi

Erialast: Olen sündinud 31 oktoober 1974 aastal Tallinnas, Nõmmel ja lõpetanud Tallinna Nõmme Gümnaasiumi ja omandanud Juhkentali Kaubanduskoolis kelneri/baarmeni elukutse. Lõpetanud Eesti Sommeljeede Erakooli 2000 aastal sommeljee erialal (I lend). Alates 2002 aastast osalenud eirnevatel sommeljeede meistrivõistlustel võisteljana ja alates 2007 aastsast žüriiliikmena.   Edukad võistlused: Eesti Parim Sommeljee –  2002 ; 2003; 2005; ja…

Detailid

Liviko

Liviko on 1898. aastal asutatud Eesti rahvuslik kvaliteetalkoholi tootja, mis tegutseb ühe juhtiva alkoholiettevõttena kõigis kolmes Balti riigis – Eestis, Lätis ja Leedus. Meistrilt meistrile edasi antud oskused ja põlvkondade jagatud kogemused on ühendatud nüüdisaegse tootmistehnika ja tulevikku vaatava tootearendusega. Liviko tootmises on enam kui 70 alkohoolset jooki. Iga meie toote taga on pühendunud asjatundjad,…

Detailid