Somm-Est Challenge 2024 võistlus

Esmakordselt toimus 3. juunil, rahvusvahelisel sommeljeede päeval Somm-Est Challenge 2024. Meeleoluka võistluse raames võttis üksteisega mõõtu 11 noort hakkajat sommeljeed nii Eestist kui ka välismaalt.   Päeva esimene pool sisaldas palju erinevaid lahendamist vajavaid ülesandeid nagu testid, veini ja alkohoolsete jookide äratundmine, menüü juurde jookide soovitamine, kokteili valmistamine, nisuõlle serveerimine ja veini dekanteerimine ning serveerimine…

Detailid

Head konjaki päeva Prikelt!

  Vein Šampanja Kanged joogid Kastipakkumine Kinkimiseks Joogiekspert 04.06 ON RAHVUSVAHELINE KONJAKI PÄEV Tippkvaliteediga Hennessy on number üks konjakibränd nii Eestis kui kogu maailmas. Hennessy tee tippu algas aastal 1765, kui ohvitser Richard Hennessy lahkus kuningas Louis XV teenistusest ja rajas oma konjakiäri. 1865. aastal võttis firma asutaja pojapoeg Maurice Hennessy esimese kaupmehena kasutusele konjaki markeerimise süsteemi,…

Detailid

Liviko on lõpupidudeks valmis!

Champagne Lanson Black Label Brut E-poodi Maschio Prosecco DOC Treviso Extra Dry E-poodi Cava Clos Amador Brut Ecologico Reserva E-poodi Martini Prosecco Rose  E-poodi Domaine B&B Bouche Cremant Prestige Brut  E-poodi Cava Clos Amador Brut Rose Tendre E-poodi Luna De Murviedro Alcohol Free Sparkling E-poodi Luna De Murviedro Alcohol Free Sparkling Rose  E-poodi Lugema  

Detailid

Masi veinimaja x Vahemere köök Murimäe Veinikeldris

  Murimäe Veinikeldril on hea meel, et võib teile pakkuda erakordset Vahemere õhtusööki koostöös Masi veinimajaga, mis on üks Valpolicella piirkonna auväärsemaid ja Amarone veini silmapaistvamaid tootjaid. Masi on tuntud kui appassimento-meetodi ning Campofiorin veinivalmistamise meetodi pioneer, tuues igasse pudelisse piirkonnale omast autentsust ja personaalsust. Selle suve esimese Murimäe õhtusöögi viib läbi Stanza Reale &…

Detailid

ASI ajakirja #14 number on kohal

Ilmunud on ASI ajakirja 14. number, mis keskendub seekord jätkusuutlikkusele. Selles numbris uuritakse põhjalikult sommeljeede rolli keskkonnateadlikkuse edendamisel veinimaailmas. Väljaannet külalistoimetas Michelle Bouffard projektist Tasting Climate Change ja selles löid kaasa ka  tuntud veiniekspertidid nagu Jancis Robinson, Pascaline Lepeltier ja Alice Feiring. Nad sukelduvad veinimaailma jätkusuutlikkuse keerukustesse, pakkudes väärtuslikke teadmisi ja mõtisklusi selle üle, kuidas…

Detailid

Bestwine uudised aprill

Konkurssi “Aasta Vein 2024” tulemused   Juba neljandat aastat toimub ESA aastaveinide valimine. Bestwine saatis sel korral võistlustulle 55 erinevat veini, millest tiitliga pärjati lausa 42.   Bestwine medaliveinid kuu lõpuni -30% Aasta veinid 2024 Sel aastal anti välja kokku 69 kuld-, 108 hõbe- ja 159 pronksmedalit, millest Bestwine pälvis omakorda 11 kuld-, 14 hõbe- ja 17 pronksmedalit. Hip-hip-hurraa! Aasta veinid 2024 KULDMEDALI…

Detailid

austrid & vein

austrid x vein 24. aprill 19:00   Austrid ja šampanja – klassikaline ja taevalik kooslus, millega paljud meist on kindlasti tutvust teinud. Mitte vähem taevalik ei ole aga ka austrite ja rahuliku veini, ning pange tähele ka punase hõrgu veini kombinatsioon. Veel julgemad sobitavad austreid ka kange alkoholiga, millega austrite mereline maitse eriliselt hästi esile…

Detailid

“A Sommelier’s Insight” – Uus podcast ASI ja ASI ajakirja poolt

  Uus podcast “A Sommelier’s Insight”, mis on loodud ASI (Association de la Sommellerie Internationale) ja ASI ajakirja poolt, avab veinimaailma, teeninduse ja muude jookide saladused. Selles podcastis jagavad maailma juhtivad sommeljeed ja tunnustatud külalised oma lugu, asjatundlikkust ja kirge, pakkudes kuulajatele haruldast sissevaadet sommeljeekunsti ja külalislahkuse tagamaadesse. Rännatakse koos viinamarjaistandustesse, maailma parimate restoranide köögipoole…

Detailid

Pudelipost kevad 2024

Tere, hea Pudeliposti lugeja! Saabuvad munadepühad tähistavad meie jaoks ärkamist talvisest unisusest ja annavad stardi kevadisele tärkamisele. Valmis hakatakse sättima esimesi terrasse, tegemisel on kevad-suvised menüüd ja joogikaardid. Tekkima hakkab ärevus ja ootus, milliseks kujuneb selle aasta suvine hooaeg. Nagu tomatitaim tahab ettekülvi, vajavad meie suvised plaanid aegsasti ettevalmistamist. Suure osa meie liikmete ja koostööpartnerite jaoks hakkab töö juba…

Detailid

Eesti osales esmakordselt jätkusuutlike meelelahutusasutuste konkursil Hispaanias

20. märtsil Barcelonas korraldatud Torres Zero Challenge finaalis osales esmakordselt ka Eesti. Regor Siiner esitas žüriile innovaatilise idee, mille eesmärk on asendada kaugelt transporditavad tsitruselised kokteilides kohaliku toorainega. Võistlustulle astus kokku 10 finalisti üle maailma, kes võistlesid 30 000-eurose peaauhinna nimel, mille pälvis Mehhiko esindaja.    Torres Zero Challenge on ainus võistlus maailmas, mis tunnustab ja…

Detailid