Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon-i detsembri uudised

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni detsembri uudiskiri Head sommeljeed ja koostööpartnerid, head sõbrad! Aastaring on taas jõudnud sinnamaani, kus aasta pimedaimat aega valgustavad ees ootavad jõulupühad ja aastavahetuse pidustused. Sommeljeedele, sõltumata töökohast, on see ühtlasi aasta kõige kiiremaid perioode. Loodan, et leiate siiski aega, et olla koos pere ja lähedastega, nautida jõulurahu ja tõmmata hinge enne aastavahetuse…

Detailid

Prike vahuveinivalikusse on lisandunud uued Salasar Cremantid

Prike e-poes on sellel nädalal fookuses järgmised pakkumised: JANNEAU ARMANJAKID   Armanjakk on brändi, mis on valmistatud Prantsusmaal Armagnaci piirkonnas Püreneede mäeaheliku jalamil. Ühtlasi on armanjakk vanim kange alkoholi jook Prantsusmaal, mille tootmise alguse kohta on leitud märkmeid 14. sajandist. Pierre Etienne Janneau alustas armanjakkide valmistamist aastal 1851 ning pärast teda on tööd jätkanud neli põlvkonda pereliikmeid, pärandades salajast retsepti edasi isalt pojale. Prike e-poes saadaval…

Detailid

Mullipidu Bestwine veinipoodides

Mullipidu! 27.12–31.12 KÕIK VAHUVEINID -35% Esmaspäeval (30.12) vahuveinid ka degusteerimiseks avatud!   Pakkumine kehtib Bestwine Tallinna (Kentmanni 6) ja Tartu (Poe 8) veinipoes ja e-poes www.bestwine.ee E-poes alates 100 € ostudel kojuvedu tasuta! Mullipeo vahuveinid Bestwine veinipoodide avamisajad aastavahetusel Bestwine Tallinn Kentmanni 6, Tallinn 31.12 kell 11.00–17.00 01.–02.01 SULETUD Bestwine Tartu Poe 8, Tartu 31.12 kell 11.00–17.00 01.–02.01 SULETUD Bestwine…

Detailid

ESA jõulutervitus

ESA jõulutervitus     Head sommeljeed ja koostööpartnerid, head sõbrad! Aastaring on taas jõudnud sinnamaani, kus aasta pimedaimat aega valgustavad ees ootavad jõulupühad ja aastavahetuse pidustused. Sommeljeedele, sõltumata töökohast, on see ühtlasi aasta kõige kiiremaid perioode. Loodan, et leiate siiski aega, et olla koos pere ja lähedastega, nautida jõulurahu ja tõmmata hinge enne aastavahetuse mürtsu…

Detailid

ASI rahvusvaheline sommeljeede eksam 02.03.2020

ASI rahvusvaheline sommeljeede eksam toimub 02. märts 2020 aastal. Registreerumine on avatud kuni 03. veebruar siin: https://forms.gle/4D9S74LYbrsFNmig6 Huvilistel palume kindlasti tutvuda kandidaatidele mõeldud juhistega, mis on leitavad siit: https://gallery.mailchimp.com/8c1d82c6d984f0eea96b4d727/files/e5cc9cd0-5714-412d-bee0-e2460de06a0a/ASI_DIPLOMA_2020_RULES_CANDIDATES.pdf ASI eksmi hind ESA liikmele ja toetaja esindajale 250 €, teistele soovijatele 350 €        

Detailid

ESA liige Egle Haidak käis tutvumas Viking Line uuenenud veinivaliku ja jõulumenüüga

Viking Line’i uuenenud veinivalik ja rikkalik jõulumenüü Jõulukuu on heade maitsete nautimise aeg. Kuidas proovida korraga kogu Põhjala köögi parimaid palasid? Üks hea variant on kindlasti Läänemerel seilates ja Viking Line’i jõulumenüüd nautides. Skandinaavia riikide parimatest paladest inspireeritud hõrgu toiduvaliku juurde on sobivad veinid valinud MW Tuomas Meriluto ja üks maailma parimaid šampanjaeksperte MW Essi…

Detailid

Vana Tallinn on nüüd… viin?!

Vana Tallinn on nüüd… viin?!   Hanna Kaur, Liviko joogiarhitekt     Liviko Distillery Edition tootena lansseeriti täiesti uutmoodi tootena London Dry tüüpi vodka. Vana Tallinn Vodka on maitsestatud viin, mille peamine lõhna- ja maitsebukett on saadud vaid Vana Tallinna liköörist destillatsiooni teel eraldatud ühenditest.   Iga pisutki loomingulise inimese jaoks on ülim soov ja kirg…

Detailid

SIP veini- ja õllepoe uudised ja koolitused

Xmas happens, elamused rõõmustavad! Võib-olla oleks parem pealkiri olnud “kingituste kiirabi”? Tegelikult mõtleme aga selle peale, kui palju räägitakse, et puhkust tuleb võtta, muidu põled läbi. Ja kui vähe me reaalselt jõuame tegudeni.. Lihtne võimalus tavarutiinist pääsemiseks on lubada endale õhtu koos heade jookide ja kasulike teadmistega. Oskad ise teha edaspidi paremaid valikuid ning soovitada ka sõpradele. Valisime…

Detailid

Restorani Juur võistkond võitis Leedu „Wine+Dessert 2019“ võistlustel teise koha

Restorani Juur võistkond võitis Leedu „Wine+Dessert 2019“ võistlustel teise koha   Ene Ojaveski   Veini ja desserdi sobitamise võistlust korraldatakse Vilniuses juba kümnendat korda. Eestlased on sellest võistlusest kutsutud osa võtma mitmelgi korral ja seni on oldud päris edukad. Selgi korral tõid ESA liikmed Kaido Metsa ja Gina-Grete Kadak restoranist Juur koju auhinnalise teise koha,…

Detailid