Servaalist sai Momentin

Meie ettevõte ning rõõmus ja tubli töökollektiiv on sama – ainult Servaali Estonia OÜ nimi tegi uuenduskuuri ja muutus Momentin Eesti OÜ’ks. Tegemist ei ole aga pelgalt nimevahetusega. Ettevõtte uus nimetus „Momentin“ kannab endas paremini ettevõtte ja kontserni identiteeti – pakkuda klientidele sobivaid jooke elu erinevate hetkede tähistamiseks nii Baltikumis kui ka Soomes.   Oleme…

Detailid

Pärnu veinifoorum 2018 loengute videod

15. märtsil 2018 toimus taaskord Veinifoorum, seekord Pärnus Tervise Paradiisi spaa-hotellis. Koolituspäeval tegi ettekanded sommeljeede treener ja Esperanto Groupi peasommeljee Sören Polonius Rootsist teemadel: “What is Service”, “Trends” ja “Kuidas olla edukas sommeljee alkoholivabade jookidega?”. Valitsev sommeljeede Euroopa meister Raimands Tomsons ja Läti restorani Vincents peasommeljee juhtis koolitust ja degustatsiooni orgaanilistest, biodünaamilistest ja naturaalsetest veinidest.…

Detailid

Viskivõistlusel väljus tugevaimana Tallinna Viskiklubi

  Pühapäeval, 8. aprillil Šoti klubis toimunud järjekorras juba viieteistkümnendad Eesti Lahtised Meistrivõistlused viskitundmises võitis Tallinna Viskiklubi, kes vapustas žüriid nii tugevate teadmiste kui ka maitsemeeltega. Ürituse eesmärk on arendada viskikultuuri Eestis ning anda võimalus sarnase suunitlusega klubidel üle Eesti vähemalt kord aastas kokku tulla ning  jõudu katsuda. Juba 15. korda korraldatud viskitundmise võistlus koosnes…

Detailid

Pärnu Veinifoorumi järelkaja

15. märtsil 2018 toimus taaskord Veinifoorum, seekord Pärnus Tervise Paradiisi spaa-hotellis. Koolituspäeval tegi ettekanded sommeljeede treener ja Esperanto Groupi peasommeljee Sören Polonius Rootsist teemadel: “What is Service”, “Trends” ja “Kuidas olla edukas sommeljee alkoholivabade jookidega?”. Valitsev sommeljeede Euroopa meister Raimands Tomsons ja Läti restorani Vincents peasommeljee juhtis koolitust ja degustatsiooni orgaanilistest, biodünaamilistest ja naturaalsetest veinidest.…

Detailid

Veinikaardi põhitõed ja trendid Riia Veinifoorumil, Marika Tikas, Nele Tiiman, 1.04.2018

Riga Wine & Champagne on ainulaadne šampanjade ja kvaliteetveinide festival Baltimaades, mis toimus esimest korda 2012. aastal Riias. Ürituse vältel toimuvad mitme päeva jooksul degustatsioonid, meistriklassid, õhtusöögid ning eriline tähelepanu on muidugi šampanjal. Seekordne kevadine festival toimus 7-10. märtsil Riias tunnuslausega Champagne meets Art ehk šampanja kohtub kunstiga. Kolme päevasele festivalile andis avapaugu suurejooneline õhtusöök…

Detailid

Salapipar veinis, Arne Pajula, Vine 28.03.2018

Arne Pajula kirjutab Vines teiste lõhna- ja maitsekomponentide kõrval hilisemalt uuritud terpeensest komponendist rotundoonist (i.k rotundone). Ühendit leidub mustas terapipras, aga ka majoraanis, punes, rosmariinis, basiilikus, tüümianis. Sellist aroomi võime leida Loe põnevast artiklist, kuidas avastuseni jõuti ning, millistest viinamarjadest rotundooni võime otsida: Salapipar veinis   Kel teadmishimu kasvas, saab lugeda ka teiste aroomi- ja maitseühendite kohta inglisekeelsest GuildSomm blogipostitusest:…

Detailid

TROPHEE MASI 2018

ESA kutsub osalema ja vaatama 26.aprillil Trophée Masi Eesti Parim Sommeljee 2018 võistlustel. Osaleda saavad kõik Eesti kodakondusega sommeljeesi ja veinihuvilisi .Võistlustele on tulemas ka külalisvõistlejad meie heade sõprade juurest. Võistlus toimub 26. aprillil Tallinnas- eelvoorud toimuvad ESA õppeklassis, avalik finaal restoranis Gloria. Võistluste peakohtunik on A.S.I. asepresident Euroopas William Wouters, kes vastutab ka 2019.…

Detailid

ESE VII võistluste võitja on Robert Põld

Täna, 23.märtsil 2018, toimus juba seitsmendat korda võistlus Eesti Sommeljeede Erakooli õppuritele, mille võitis Robert Põld sommeljee kursuselt. Võistlusest võisid osa võtta  kõik juunior-sommeljee ja sommeljee kursuste õppurid. Sommeljee kursuse õppuritele oli võistlus kohustuslik, juunioritel vabatahtlik. Kokku oli võistlejaid 24 – 13 sommeljee ja 11 juunior-sommeljee kursusel   Kohtunikena töötasid ESA president Kristjan Markii, õppejõududest Igor…

Detailid

Time to Wine Bar & Shop- parim veinikaart Eestis

Riias Baltic Wine Lists Awardsil kuulutati Eesti parimaks veini-kaardiks Time to Wine Bar & Shop (üldarvestuses saadi 6. koht), ühtlasi pärjati veinibaar ka tiitliga “Parima hinna ja kvaliteedi suhtega veinikaart Eestis”. Parima restorani veinikaardi tiitli sai Leib Restoran. Gloria Veinikelder valiti parimaks 2 kategoorias: Parim Bordeaux veinikaart/ Parim presentatsioon Eestis. Ribe kuulutati parimaks väikese veinikaardiga restoraniks…

Detailid