Eesti parim õllesommeljee valiti novembris juba kuuendat korda ja parimaks tunnistati Juks Ojaperv. Igapäevaselt restoranis Platz töötav Juks ütleb, et kuigi võit tõi nii mõnegi uue tutvuse ja pakkumise, jätkab ta kindlasti sama töökoha peal.
Finaalis pidid parimaks õllesommeljeeks pürgijad sooritama põnevaid ülesandeid.
Kuidas Juksil läks saad vaadata SIIT!

Mida läheb vaja, et saada parimaks õllesommeljeeks? Juks räägib lähemalt:

Võistlus oli minu jaoks aasta üks tähtsamaid sündmusi. Ootasin seda väga ja valmistusin üsna põhjalikult. Tagantjärgi suur tänu mu elukaaslasele ja töökaaslastele, kes suutsid võistlusele eelnenud kuu aega taluda ära kõik minu õllejutud ja lubasid mind igale poole degustatsioonidele ja õlleüritustele. 
Nagu eelmistel aastatel, tundisin ennast kõige paremini just esimeses voorus. Küsimused sobisid mulle hästi ja olin endas üsna kindel, et sealt edasi pääsen. Uus formaat, kus eelvoor ja lõppvõistlus on erinevatel päevadel, pani aga päris korralikult närveerima. Võistlusnärv ei läinudki lõpuks enne üle, kui olin oma finaalesitluse ära teinud. Finaalülesanded mulle väga sobisid ja meeldisid, kuna olin peaaegu, et enda mugavustsoonis. Taolisi kliente, küsimusi ja olukordi tuleb tööl ette põhimõtteliselt igapäevaselt ning midagi täiesti ootamatut mul teha ei tulnudki. 
Nüüd tuleb aeg leida, et oma auhinnaga (õlle tegemine Purtses) tegelema hakata. Kindlasti leian ka aega, et vähemalt paaril õllefestivalil käia lisaks Eesti omadele. Sel aastal käidud festivalidest oli võistluse jaoka palju kasu. Eriti palju õlleinformatsiooni ja – teadmisi sain just Brüsselist. 
Uuest aastast hakkan lisaks ka veini kohta õppima. Lähen esialgu sommeljeede baaskursusele. 
Teise koha saavutas vaatemängulises finaalis Jaan Kristjan Lepp Pühaste Keldrist ning kolmandaks võistles ennast Solveig Saar õllebaarist Koht.
Võistluse ülesannete kirjeldused ja ka põhjendused leiad SIIT!