Eesti Parim Õllesommeljee 2018 on Juks Ojaperv

Pressiteade 13. november 2018 Eile õhtul valiti Kultuurikatlas Eesti Joogifestivalil kuuendat korda Eesti parim õllesommeljee. Auväärse tiitli sai vaatemängulises finaalis Juks Ojaperv restoranist Platz, teise koha saavutas Jaan Kristjan Lepp Pühaste Keldrist ning kolmandaks võistles ennast Solveig Saar õllebaarist Koht.  Auhinnaks on Juksile võitjanimeline eripruul Purtse Pruulikojas võistluse peasponsori Momentin Eesti poolt. Võistlejad alustasid kõrgetasemelise…

Detailid

Bestwine’i õhtusöök Ceretto veinidega Tuljakus

22. novembril kell 19:00 toimub Tallinnas tõeline veini- ja gastronoomiamaailma tähesadu! Staaridena säravad tippveinimõisa Ceretto peremees Federico Ceretto Piemontest, Itaaliast, Sophienwald klaasikoja klaasimeister Nicola Vulai Austriast ning Siigur Restaurants grupi viis peakokka restoranidest NOA, NOA Chef’s Hall, Tuljak, PAJU VILLA ja OKO. Üheskoos luuakse enneolematu harmoonia viie peakoka valmistatud roogade ja Sophienwaldi käsitööpokaalidest serveeritavate Ceretto…

Detailid

Glögi hooaeg on käes

Tere Felix toob sügisesse maitset Sinepisõpru rõõmustavad sel sügisel mugavas plastpudelis Felixi sinepid, millele pole lisatud säilitusaineid. Sellegipoolest säilivad tooted kuni avamiseni toatemperatuuril, seda tänu erilisele tehnoloogiale ja mitmekihilisele pudelile. Uued sinepid on mõeldud neile, kes eelistavad mahedama maitsega toidukõrvast kui seda on meie armastatud Põltsamaa kange sinep. Felixi sinepid Aeg kokkamiseks! Novembrist leiab poeriiulitelt…

Detailid

A S I – N E W S

Issue #5 – November 2018 Numéro 5 – Novembre 2018 Editorial A growing global community of Sommeliers La Sommellerie mondiale, une communauté en pleine croissance I had the pleasure of being in Kyoto, Japan, for the last major ASI event of 2018, the 4th edition of the Best Sommelier of Asia and Oceania competition. The…

Detailid

Annamari Nikkel

Kutsun Sind osa saama veini kütkestavast loost, mille käigus maitseme Sinu lemmikveine ja uusi lemmikuid ning õpime, kuidas veini õigesti valida, serveerida ja degusteerida. Aastatepikkune rännak veinimaailmas on mulle õpetanud, et lisaks maitseelamustele mahub ühe veini sisse ka rikkalikult ajalugu ja traditsioone, uskumatult rasket töö põllul ja keldris, heitlikku kliimat ning mis peamine: kuhjaga kirge…

Detailid

Šampanjaõhtusöök Mon Repos’s

Tähelepanu, šampanjasõbrad! Neljapäeval, 15. novembril toimub Restoran Mon Repos‘ šampanjaõhtusöök. Saa osa Vladislav Djatsuk’i loodud 5-käigulisest erimenüüst ning sinna juurde ideaalselt sobitatud šampanjast! Lisaks meeliülendavatele maitseelamustele on kohal ka Moët-Hennessy Baltikumi Brand Ambassador ning tunnustatud sommeljee Gints Sniedze.  Broneeri endale meeldejääv õhtu: https://dinnerbooking.com/ee/et-EE/r1102/mon-repos või +372 5099208 Õhtusöögi algus 19:00 Õhtusöögi hind 115€ Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib…

Detailid

Pimeda õhtu pimedad veinid Vinoramas

Hea veininautleja! On see punane või valge vein? Kutsume sind pimedate õhtute auks põnevale pimedegustatsioonile. Tule ja pane oma maitsed proovile, millise piirkonna või marja vein sulle avastamiseks välja on valatud! Müstiline mekkimine toimub meie Tartu maantee 56 esinduspoes 15. novembril kell 19.00. Degustatsiooni hind: 20 eurot/inimene, ESE õpilastele 16 eurot/inimene Oma huvist palume teada anda hiljemalt 13.…

Detailid

Prike valikus nüüdsest ka 2 Jaapani viskit

Kamiki Blended Malt Whiskey   50cl 48% on tunnustatud märkimisväärsetel rahvusvahelistel võistlustel, näiteks 2017. aastal Global Spirit Awards võistlusel kuldmedaliga, samal aastal ka IWSC võistlusel Jaapani viskikategoorias hõbemedaliga.   Kura The Whiskey 70cl 40% on eksklusiivne 40% alkoholisisaldusega Jaapani odralinnase viski, mida laagerdatakse rummitünnides. Kura viskit toodetakse Okinawa saarel, Jaapanis.

Detailid