austrid & vein

austrid x vein 24. aprill 19:00   Austrid ja šampanja – klassikaline ja taevalik kooslus, millega paljud meist on kindlasti tutvust teinud. Mitte vähem taevalik ei ole aga ka austrite ja rahuliku veini, ning pange tähele ka punase hõrgu veini kombinatsioon. Veel julgemad sobitavad austreid ka kange alkoholiga, millega austrite mereline maitse eriliselt hästi esile…

Detailid

“A Sommelier’s Insight” – Uus podcast ASI ja ASI ajakirja poolt

  Uus podcast “A Sommelier’s Insight”, mis on loodud ASI (Association de la Sommellerie Internationale) ja ASI ajakirja poolt, avab veinimaailma, teeninduse ja muude jookide saladused. Selles podcastis jagavad maailma juhtivad sommeljeed ja tunnustatud külalised oma lugu, asjatundlikkust ja kirge, pakkudes kuulajatele haruldast sissevaadet sommeljeekunsti ja külalislahkuse tagamaadesse. Rännatakse koos viinamarjaistandustesse, maailma parimate restoranide köögipoole…

Detailid

Pudelipost kevad 2024

Tere, hea Pudeliposti lugeja! Saabuvad munadepühad tähistavad meie jaoks ärkamist talvisest unisusest ja annavad stardi kevadisele tärkamisele. Valmis hakatakse sättima esimesi terrasse, tegemisel on kevad-suvised menüüd ja joogikaardid. Tekkima hakkab ärevus ja ootus, milliseks kujuneb selle aasta suvine hooaeg. Nagu tomatitaim tahab ettekülvi, vajavad meie suvised plaanid aegsasti ettevalmistamist. Suure osa meie liikmete ja koostööpartnerite jaoks hakkab töö juba…

Detailid

Eesti osales esmakordselt jätkusuutlike meelelahutusasutuste konkursil Hispaanias

20. märtsil Barcelonas korraldatud Torres Zero Challenge finaalis osales esmakordselt ka Eesti. Regor Siiner esitas žüriile innovaatilise idee, mille eesmärk on asendada kaugelt transporditavad tsitruselised kokteilides kohaliku toorainega. Võistlustulle astus kokku 10 finalisti üle maailma, kes võistlesid 30 000-eurose peaauhinna nimel, mille pälvis Mehhiko esindaja.    Torres Zero Challenge on ainus võistlus maailmas, mis tunnustab ja…

Detailid

Bestwine’i õhtusöök: Tõnis Saare ja Ceretto Barolode kohtumine

Loo ja fotode autor Keiu Virro Veebruaris said Bestwine Studio chef’s table’i ümber kokku Ceretto veinimaja paremad palad, nende kõrvale loodud road Tõnis Saar Gastronomy’t ja seltskond, kelle puhul võib kahtlustada kaldumist gurmaanlusele. Siin tagasivaade sellele, milliseks hästi paari pandud toidud ja veinid ühe õhtu loovad.   Kohal oli ka Ceretto veinimaja esindaja Mattia Pagliasso.…

Detailid

Eestil on esimene Cicerone!

Autor Helen Aasmann   Helen Aasmannist sai hiljuti Eesti esimene ja Baltikumi teine sertifitseeritud Cicerone. Lihtsustatult viitab see nimetus õllesommeljeele, aga mis sellise tiitli taustal tegelikult on? Sellest räägibki Helen nüüd Pudeliposti palvel lähemalt. Pildi autor: Signe Milkov Cicerone Certification Program® loodi 2008. aastal ning see tegeleb õllesommeljeede eksamineerimisega. Programmis on neli kvalifikatsiooni taset, kõige…

Detailid

Veinimaa Horvaatia ja selle väike pärl Erdutis

Loo ja fotode autor Keiu Virro   Kui sommeljeed kipuvad eesmärgipäraselt veinireisidel käima, siis minu reisid kipuvad teistpidi välja kukkuma. Sõit on sootuks muul eesmärgil, aga mõne kohaliku veinitegija üles otsimine annab tegemistele mõnusama värvi. Nii ka viimati, kui Horvaatias Osijeki linnas teatrifestivalil käisin. Eesti delegatsiooni kohalikul abilisel pruukis vaid märksõna “vein” kuulda, kui juba…

Detailid

Haktek

MEIKO puhtuse ja kvaliteedi kõrgeim klass Haktek   Juba mõned kuud lähevad õpilastel ja lektoritel ESE õppeklassi minnes ja veinipokaali kätte võttes suud naerule – kirgas, puhas ja sillerdav pokaal teeb lihtsalt tuju heaks. Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon sõlmis hiljuti koostöölepingu Haktek Seadmed OÜ-ga ning koostöö raames tarnis Eesti Sommeljeede Erakooli õppeklassi ühe isemoodi masina, millel…

Detailid

Toidufilmide festival 10.-14.04.24

Juba 10.-14. aprillini saab kinos Sõprus nautida toidu- ja joogimaailma tutvustavaid dokumentaale, sest 6. korda on toimumas Toidufilmide festival. 13. aprillil kell 18.00 linastub programmis Hispaania dokumentaal “Rioja, tuhande veini maa” (2023). Tuntud veinipiirkonna – Rioja –  fookusesse seadnud dokumentaalfilm paljastab kogu väärtusahela sellega seotud inimlike lugude kaudu. Miks ja millal just see piirkond esile…

Detailid