Üritused sel nädalal Veinisõbras- kolmapäeval Juustu koolitus, neljapäeval Tanel Padar, reedel DJ

SELLE NÄDALA ÜRITUSED Kevad on täies hoos – sel nädalal on mitu ägedat õhtut, kus saab nautida head muusikat ning veini. Tule meile mereäärde külla!   Nädala selgroo murrame meie kõige populaarsema koolitusega – juust ja vein. Neljapäeva õhtul on õdus akustiline kontsert Tanel Padari ja Siim Usinaga. Reede õhtu möödub meil alati veidi hoogsamalt, kus muusika…

Detailid

MOE Distillery uudiskiri Aprill 2023

Muddis Õllevabriku valikusse kuuluvad 8 põnevat käsitööõlut, mis on pruulitud loodusliku karstiveega Pandivere veekaitsealalt. 🍻   Õllede seast leiad nii IPA, golden ale ja porter tüüpi õlut kui ka Kubja Ürditalu kanarbikuõitega pruulitud Šoti õlu “Wee Heavy” stiilis õlut. 😉 Ootame Sind külla Moe uhiuude vabrikupoodi (Tööstuse, Moe küla) ja Moe esinduskauplusesse Tallinnas (Tuleviku tee…

Detailid

Konkurss: Eesti Parim Joogikaart 2023

  Eesti Parim Joogikaart 2023     Konkurss „Eesti Parim Joogikaart” on ellu kutsutud Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni poolt eesmärgiga tunnustada parimaid joogikaarte ja edendada Eesti joogikultuuri.   Joogikaarte hinnatakse võrdsetel alustel, aga eraldi tuuakse esile alamkategooriate võitjaid (nt parima kohviku, parima rahvusköögiga restorani, parima casual restorani joogikaart jne) ja üldvõitjaid. Kõik alamkategooriad osalevad automaatselt üldises…

Detailid

Aasta Vein 2023 pressiteade

        Konkurss „Aasta vein 2023“ Pressiteade 7.04.2023   Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon MTÜ (ESA) kutsus kolmandat korda kõiki viinamarjaveinide maaletoojaid ja -tootjaid osalema Aasta Veini konkursil. Selle konkursi eesmärgiks on tunnustada aasta parimaid veine kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga, mis antakse välja igal kalendriaastal. Tunnustus annab veinisõpradele ja ka sommeljeedele võimaluse saada kiiret infot…

Detailid

Muljed Pariisist ehk Best Somm of the World 2023 võistlus seestpoolt

Muljed Pariisist ehk Best Somm of the World 2023 võistlus seestpoolt   Mikk Parre   Võimalus saada kroonitud maailma parimaks sommeljeeks avaneb vaid kord kolme aasta jooksul. Maailma tippsommeljeed harjutavad ja valmistuvad selleks aastaid, kui mitte öelda aastakümneid. Mitmed kandidaadid on seda ihaldatud tiitlit püüdnud järjepidevalt enam kui kümme aastat. Kui ma ütleksin, et olen…

Detailid

Maailma parim sommeljee: elusolemise tunne on piisav põhjus, et avada vein!

Maailma parim sommeljee: elusolemise tunne on piisav põhjus, et avada vein!   Küsis Keiu Virro   Sel aastal kuulutati Pariisis maailma parimaks sommeljeeks lätlane Raimonds Tomsons. ASI (Association de la Sommellerie Internationale) on maailma parima sommeljee võistlusi korraldanud juba aastast 1969. Maailma parim sommeljee kroonitakse iga kolme aasta tagant.     See, et meie regioon…

Detailid

Essee: Barolo crud – teejuht Itaalia veinide kuninga hingesoppidesse

Barolo crud – teejuht Itaalia veinide kuninga hingesoppidesse Kadri Metsma   Barolo kõlab iidselt. Justkui oleks olemas olnud alates maailma loomisest. Ja kuigi Itaalia (või terve maailma) veinide kuningaks tituleeritud veini ajalugu ulatub aastasadade taha, ei ole vaidlused Barolo kasvualade, mitteametlike crude piiride kindlaksmääramise üle veel kaugeltki lõppenud.   Barolo veinipiirkond asub Piemonte maakonnas, Cuneo…

Detailid

Essee: Dosage – vajalik lisa või kehva kvaliteedi maskeerimine

Dosage – vajalik lisa või kehva kvaliteedi maskeerimine Federico Grasso   Dosage, vahuveini rikastamine suhkruse baasveiniga, on pikalt olnud vahuveinide maailma alustala. Seda kasutatakse veini magustamiseks, happe tasakaalustamiseks, maitse rikastamiseks ning mõrude maitsenüansside maskeerimiseks. Liqueur d’expeditioni toodetakse erinevatest suhkrutüüpidest nagu näiteks pilliroosuhkur, dekstroos, peedisuhkur, vedelsuhkur, mis lisatakse dosage’i aluseks olevale baasveinile. Baasveiniks võib olla sama…

Detailid