Metropol Spa Hotel

Metropol Spa Hotel asub Tallinna südames, unikaalses Rotermanni kvartalis, kus kõik peamised vaatamisväärsused ning Tallinna vanalinn on vaid jalutuskäigu kaugusel. See teeb hotellist ideaalse peatuspaiga nii ärireisijale kui ka puhkajale. Hotellist leiab lisaväärtusena nii 4 erineva saunaga spakeskuse, mitmekülgse hoolitsuste valikuga wellness-keskuse, jõusaali kui ka konverentsiruumid kuni 110-le inimesele. Kuna hotell on koridoridega ühendatud ka…

Detailid

Vinoforever

Vinoforever sündis soovist pakkuda Eestis kvaliteetseid väiksemate tootjate maheveine. Meie valikus on veinid Prantsusmaalt, Itaaliast ja Hispaaniast, kuid võib juhtuda, et tulevikus ka mujalt  – nii Vanast kui ka Uuest Maailmast. Pooldame mahepõllumajandust ja enamasti võtame valikusse viinamarju ökoloogiliselt kasvatavate veinimajade veinid. Eelistame väiketootjaid ja natuke suuremaid tootjaid,  päris suuri tootjaid meie valikus pigem ei…

Detailid

Tichė

Mineraalvesi “Tichė” on rikastatud paljude oluliste mineraalidega, sealhulgas magneesiumi ja kaltsiumiga. Need kasulikud ained aitavad säilitada naha niiskustasakaalu, võivad aidata kaasa põletike vähendamisele ja soodustada uute rakkude kasvu, mistõttu nahk näeb värskem ja noorem välja. Mineraalvesi Tichė sisaldab palju kasulikke aineid, mis võivad aidata inimese organismil head enesetunnet hoida.Näiteks, bikarbonaadid aitavad neutraliseerida maohapet ja aitavad…

Detailid

Pure Grapes

  Pure Grapes on sommeljee Oskar Pihliku poolt loodud bränd, mille fookuseks on kvaliteetsete ja jätkusuutlike veinide ning sake maaletoomine. Kogemus sommeljeena pea 20 asta jookusl on andnud talle laialdased teadmised ja kire leida parimaid jooke, mis pakuvad unikaalseid ja rikkalikke maitseelamusi. Pure Grapes on pühendunud toodete hoolikale valikule, tuues maale ainult neid veine ja…

Detailid

ASI ajakirja #17 number on kohal

ASI ajakirja uusim 17. number sukeldub põnevasse ja samas pisut kõhedusttekitavasse teemasse: tehisintellekti ning teiste tehnoloogiliste uuenduste mõjudesse veini- ja joogimaailmas. Need muutused mõjutavad ka sommeljeede tööd ja rolli. Aga kas peaksime seda kõike omaks võtma? Või peaksime hoopis ettevaatlikud olema? Kas uued virtuaalsed sommeljeetöö platvormid on meile ohuks? Kas masin saab kunagi tõeliselt asendada…

Detailid

Henriot Champagne õhtusöök restoranis Lee

Lee Restoran kutsub 28. novembril 5-käigulisele õhtusöögile Henriot šampanjamaja pärlitega. Henriot šampanjamaja on olnud ühe pere valdustes üle 200 aasta. Tänase veinimeistri Alice Tétienne’i kogemus pärineb tõeliselt legendilt – Krugi šampanjamajalt. Murrame sügise selgroo sukeldudes Henriot šampanjadega mullide hedonistlikku maailma. Hiro Takeda 5-käigulist menüüd saadavad Champagne Henriot parimad palad ning õhtul avaneb üllatus, mis on ootamist…

Detailid

WineFortune kutsub külla Bordeaux kuulsuse – Chateau Angelus!

🕔 Neljapäev, 7. november kell 19:00 – 21:00 📍 Veinituba Santé • Maakri 19, 10145 Tallinn, Harju maakond WineFortune kutsub Sind erakordsele veiniõhtule Sante Veinituppa. Meile tuleb külla Bordeaux parema kalda ja üleüldse piirkonna üks kuulsamaid veinitootjaid, Saint-Emilioni tipp-tegija Chateau Angelus! Meile tuleb Eestisse külla tootja esindaja ning vestlus on inglise keeles. Õdusas vinoteegis, Sante…

Detailid
Kalev Kesküla nimelise preemia võitja Tiina Kuuler

Kalev Kesküla nimelise kirjanduspreemia võitis Tiina Kuuler

Selle aasta Kalev Kesküla nimelise kirjanduspreemia võitis Tiina Kuuler raamatuga „Meie veinid. Ajakirjanikust veinimeistriks“, mis ilmus kirjastuselt Petrone Print juulis 2024. Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon (ESA) on andnud Kalev Kesküla nimelist preemiat välja alates 2011. aastast. Alguses oli tegu iga-aastase preemiaga, kuid alates 2014. aastast antakse preemiat välja üle aasta. Sel aastal siis üheksandat korda. Preemia…

Detailid
Vana Tallinna Grand prix 2024 esikolmik - Parre, Pogrebnoi, Biazruchka

Vana Tallinn Grand Prix võitis Mikk Parre

  Riias toimus 4.-5. oktoobril järjekordne Vana Tallinn Grand Prix, Baltikumi sommeljeede mõõduvõtt, mille võitis eestlane Mikk Parre Bombay Group’ist. Ka teine koht tuli Eestisse ja selle võitis Aleksei Pogrebnoi Noa Chefs Hall’ist. Kolmandale kohale platseerus leedulane Jan Biazruchka.   Vasakult Jan Biazruchka, Mikk Parre, Aleksei Pogrebnoi. Kohal olid iga Balti riigi kolm parimat sommeljeed…

Detailid