Bottlescoutsis algas Suve-ALE 2025

Bottlescoutsis algas SUVE ALE Suvine laotuulutus enne uute aastakäikude saabumist on alanud! Valikus on midagi igale veinisõbrale. Ole kiire ja kindlusta oma veinileiud, tutvudes soodusmüügivalikuga siin.  SUVE-ALE 2025 TOOTED  Soodsad leiud alla 12€ Prima Pietra Pinot Grigio delle Venezie 2023 Puuviljane, kuiv, värske valge vein Venetost. Mitmekülgne ja lihtsalt joodav kaasaegne valge vein eelroogade, köögiviljade,…

Details

ESA partnerite uudised juuli 2025

  Siia on kokku kogutud ESA partnerite juulikuu uudised – pakkumised! BESTWINE 11.07.25 SAVE THE DATE! Txakolifest 07.08 16.07.25 UUED TOOTED Bestwine valikus! 28.07.25 Järgmisel nädalal pidutseme Txakolifestil! 07.08   BOTTLESCOUTS 03.07.25 Bottlescoutsis algas Suve-ALE 26.07.25 Suvi kutsub kokku – aeg on võõrustada, nautida ja grillida!   METROPOL HOTEL & METROPOL SPA HOTEL Suurepärane pakkumine Sommeljeede Assotsiatsiooni…

Details
sommeljeede ajakiri

ASI ajakirja #21 number on kohal

Ilmus uus ASI Magazine’i #21 number, mis kannab pealkirja “Aasia maitsetrendid fookuses” Ajakirja värskeim number keskendub Aasia sommeljeede elavale ja kiiresti arenevale maailmale. Esile tõstetakse tipptegijaid nagu Reeze Choi ja Satoru Mori ning jagatakse mõtteid ASI Diploma Goldi pälvinud spetsialistidelt, kes kujundavad sommeljeekultuuri tulevikku. Erilise tähelepanu all on Malaisia sommeljeede ühendus SOMLAY, kes võõrustab 2025.…

Details

Wine Craft

Wine Craft OÜ Wine Craft on pühendunud peenveinide importija ja turustaja, kes keskendub väikestele, eksklusiivsetele tootjatele Prantsusmaalt, Itaaliast, Hispaaniast, Austriast ja Saksamaalt. Meie valikus on šampanja récoltant-tootjatelt, tippveinid Burgundiast ning Grand Cru ja top château’d Bordeaux’st. Meie eesmärk on pakkuda isikupärastatud teenust ning esindada veinikultuuri, mis ühendab käsitöö, päritolu ja elegantsi. Küsimuste, soovide korral palun…

Details

ProWein 2026

                                ProWein 15.-17.03. 2026 Düsseldorfis Kutsume osalema  maailma suurimal, rahvusvahelisel veini ja kange alkoholi messil ProWein Düsseldorfis: 15.-17. märtsil 2026 Kuna tegemist on maailmamessiga, mis on välja müüdud, on oluline registreeruda enne registreerimisaja lõppu: kuni 30.06.2025.  Õigeaegne registreerumine tagab selle, et…

Details

Unistuste täitumiseks peab esmalt unistama ehk sommeljeevõistluste võitjad räägivad kogemusest

  Trophée Aveleda 2025 Eesti Parim Sommeljee võistlusel saavutas esimese koha Aleksei Pogrebnoi estoranist Noa Chefs Hall, teise koha pälvis Kevin Lilleleht restoranist 180° by Matthias Diether ja kolmanda koha saavutas Federico Grasso restoranist Controvento. Somm-Est Challenge’i esikoha võitis Siim Lümat ning parimate sekka kuulusid ka Maria Israel, Kristiin Mark ja Miina Saak.    Küsisime…

Details

Portvein ja vintage – turundus või väärt investeering?

  Autor Merli Kesküla   Portugali veinidest rääkides ei ole portvein uudissõna, mida siinkirjutajast veininohiku ohvriks langenud vestluspartnerid ei teaks. Julgelt üldistades võib öelda, et Eesti veinitarbija teab, et tegemist on Duero orust pärit magusa veiniga. Häguseks võivad jääda detailid. Näiteks see, et veini käärimine peatatakse brändi lisamisega, mistõttu on portvein tavaveinidega võrreldes oluliselt kangem…

Details

Provence Cru Classé – kas pelgalt kolm kaunist sõna etiketil

Autor Nataly Voolaine   Mida ütleb meile veinietiketil sõnade kombinatsioon “Provence Cru Classé”? Millise veiniga on tegu?  Provence on teadaolevalt üks vanimaid regioone Prantsusmaal, kus hakati veini valmistama. Regiooni veinid, eriti roséd, on tuntud oma elegantsi, mineraalsuse ja värskuse poolest. Pinnas varieerub lubjakivist kruusa ja liivani ning pakub ideaalseid tingimusi viinamarjakasvatuseks. 1955. aastal jagati Provence’i…

Details

To cava or not to cava

Autor Maria Israel   Cava on kuulus Hispaania päritoluga vahuvein, mis on mullimaailmas olnud päris pikalt ja võistelnud konkurentidega nagu Prosecco ja šampanja. Küsimus “To cava or not to cava?” paneb mõtlema cava kvaliteedile, päritolule ja ajaloole, aga ka viimaste aastate suurtele muutustele, mis on mõjutanud selle mainet ja kvaliteedimääratlust turul. Selles essees süvenen cava…

Details

Trophée Aveleda 2025 Eesti Parim Sommeljee võitja on Aleksei Pogrebnoi restoranist Noa Chefs Hall

Teisipäeva, 10. juuni õhtul toimus Fotografiska Tallinn saalis pingeline võistlus Trophée Aveleda Eesti Parim Sommeljee 2025, kus tiitli võitis Aleksei Pogrebnoi, kes sõidab Eestit esindama 2026. aastal toimuvatele ASI World’s Best Sommelier võistlustele Portugali. Aleksei pakub sõbralikku konkurentsi ja tuge Mikk Parrele, kes kindlustas oma koha nimetatud võistlusele, kui võitis 2024. aastal Serbias ASI The…

Details