Kalev Kesküla nimelisele auhinnale kandideerinud artiklid 9

Täna sukeldume keerukamatesse teemadesse ja üritame mõista, kuidas terroir ja tammevaat veini mõjutavad ja milline on vein tulevikus- kõigile õppuritele kohustuslik lugemine!   Vaade tammevaati, Arne Pajula, Vine   Terroir- kõik, mida oled eales tahtnud teada terroir’ist, Igor Sööt, Vine 3.06.2017   Vana Maailma veinimeistrid- kas lähituleviku kliimapagulased? Igor Sööt, KÖÖK #16 2_2017

Detailid

Kalev Kesküla nimelisele auhinnale kandideerinud artiklid 8

Saaremaa on meile toidu- ja joogimaailma andnud nii mõndagi ning ka mitu säravat peakokku, kes nüüd hoopis pealinnas maitseid võluvad. Jätkame seega kokkade lugudega, saab ehk ka inspiratsiooni, mida nädalavahetusel, kui rohkem aega vaaritada.   Tagasi juurte juurde…, Ene Kaasik, KÖÖK# 13 3_2016   Allar Oeselg- klassika on kindla peale minek, Ene Kaasik, KÖÖK #16…

Detailid

Chardonnay & Riesling on “out”, Rousanne & Encruzado on “in”, Igor Sööt, Edasi.org, 24.10.2017

Vin de France sommeljee Igor Sööt toob meieni sommeljeede veiniklubi degustatsiooni, mille teema oli „nooblid valged veinid üle kogu ilma, v.a. marjasordid Chardonnay ja Riesling“ ehk keskenduti staaride kõrval ka vähem tuntud viinamarjadele. Edasi.org lehel artiklit põneva degustatsiooni kohta loe siit:   Igor Sööt: Chardonnay & Riesling on “out”, Rousanne & Encruzado on “in”

Detailid

Kalev Kesküla nimelisele auhinnale kandideerinud artiklid 5

Tutvume läbi intervjuude suurte nimedega meist ja mujalt: lõunanaabrist Euroopa parima sommeljee Raimonds Tomsonsiga (intervjueeris Kadri Kroon), idanaabrist rahvusvahelise veini- ja gastronoomiakeskuse (International Wine and Food Association) Vene filiaali presidendi Leonid Gelibtermaniga (Kristel Voltenberg) ning Taani restorani Geranium sommeljee Søren Ledet’iga ja Eesti tippsommeljee Kristjan Peäske edulooga Ene Ojaveski sulest.   Uus veinimaailma James Bond, Kadri Kroon,…

Detailid

Kalev Kesküla nimelisele auhinnale kandideerinud artiklid 4

Tänaste artiklitega teeme tagasivaate meie kaunile suvele koos Igor Söötiga, seejärel liigume alati päikesepaistelisse Lõuna-Aafrikasse koos Ene Ojaveskiga ning lõpetame rännaku šampanjaga Kalle Mülleri saatel.   Naudime suve prantsuse veinidega. 4-osaline sari, Igor Sööt, Edasi Esimene osa – isutekitajad, 25.07.2017 Teine osa – salatid, mereannid, kala, sushi, supid, 27.07.2017 Kolmas osa – pasta, riis, grillitud…

Detailid

Kalev Kesküla nimelisele auhinnale kandideerinud artiklid 3

Koolinädala alguseks loeme, mida peab kolmekordne Eesti meister parimaks õppemeetodiks ning tutvume Kristina Remmeli abiga veinisõnavaraga.   Parim õppimise viis on võistlused, Ketri Leis, Edasi 11.07.17   Lõhnab nagu naabrinaise kaminatuli- metafoor, veinikirjeldaja asendamatu abiline, KÖÖK #19 1_2018   Veinimärkmed läbi aegade- vaimukast värsireast puuviljasalatini, Kristina Remmel, KÖÖK #16 2_2017

Detailid

Kalev Kesküla nimelisele auhinnale kandideerinud artiklid 2

Pühapäeva puhul alustame muidugi šampanjast ning vaatame, mis jooke veel sommeljeed-kirjanikud Vabariigi juubeli pidustusteks soovitavad.   Šampanjast, millega Tartus rahulepingu sõlmimist tähistati, Kristel Voltenberg, Mulligalerii   Millise joogiga tõsta toost Eesti terviseks? Kadri Kroon, Edasi 17.08.18   Millega täita klaasid vabariigi juubelil, Arne Pajula, Vine

Detailid

Esimesed Cava Grand Cru’d

Esimesed Cava Grand Cru alad on valitud. Need on 12 esimest ala ja nende omanikud: Vinyes de Can Martí – Torelló Turó d’en Mota – Recaredo Serral del Vell – Recaredo Vallcirera – Alta Alella La Capella – Juvé i Camps Can Sala – Freixenet La Pleta – Codorníu El Tros Nou – Codorníu La Fideuera – Codorníu Can Prats – Vins el Cep Font…

Detailid