Aivar Vipper

Tervis Grupp AS toitlustusjuht ja sommeljee. Eesti Aasta Sommeljee võistluste esikolmikusse kuulunud aastatel 2003-2010. ESE lektor aastast 2011. ESE diplomiga sommeljee aastast 2002 ja uuesti aastal 2007. Loengud: veinimaadest Saksamaa, Austria, LAV, Uus-Meremaa, Austraalia, viinamarjaviljelus, veinide valmistamine, degusteerimine, serveerimine, hoiustamine, joogi ja toidu sobitamine jne.

Detailid

Kristjan Markii

OÜ Markii Koolitused omanik, Eesti Aasta Sommeljee võistluste võitja aastatel 2007, 2008, 2009, 2013 ja 2015. Baltikumi parim sommeljee aastal 2010, esikolmikus aastast 2006. Eesti Parim Õllesommeljee aastal 2013. ESE diplomiga sommeljee aastast 2002. Omab A.S.I. International Sommelier Diploma hõbemärki 2016. aastast. Loengud: kange alkohol, tumedad viinamarjasordid, veinimaadest LAV, Uus-Meremaa, Austraalia, Portugal, Kreeka, Ida-Euroopa veinimaad,…

Detailid

Urvo Ugandi

AS Liviko sommeljee, koolitaja ja kvaliteetveinide tootejuht. Eesti Aasta Sommeljee võistluste võitja 2002, 2003, 2005, 2006 ning Baltikumi parim sommeljee 2006. Töötas restoranis Balthasar sommeljeena 8 aastat. ESE diplomiga sommeljee aastast 2001. Omab alates 2019. aastast International A.S.I. Sommelier Diploma kuldmärki. Loengud: vahuveinid, heledad viinamarjasordid, sommeljee töö, menüüde sobitamine veinidega, veinikeldri haldamine, Prantsusmaa, USA, Kanada, Ladina-Ameerika,…

Detailid

Best Baltic Wine Lists 2018

Baltimaade parimad veinikaardid avalikustatakse 9. märtsil Riias 3-päevase festivali Riga Wine & Champagne raames. Eelkõige šampanjale pühendatud festivali käigus toimuvad erinevad mitmed erinevad õhtusöögid ja töötoad. Baltic Restaurant Wine List Awards valimine on ellu kutsutud koostöös Amber Beverage Groupiga, et avastada ja  esile tõsta Baltikumi restorane, baare ja hotelle heade, väga heade ja suurepäraste veinikaartidega.…

Detailid

Veiniajakiri VINE nr 12 on ilmunud

Ajakirja peamised teemad: – Vaade tammevaati – tamme vääristav mõju veinile. – Millega täita klaasid vabariigi juubelil? Hindame 30 cava’t. – Kas sommeljee või naissommeljee? Intervjuu Eesti parimate naissommeljeede Ketri Leisi ja Els-Maria Uiboga. – Intervjuu Euroopa parima sommeljee, lätlase Raimonds Tomsonsiga. – Austrite avamise kolmekordne maailmameister Anti Lepik ja austrid. – Veinimarjad Verdicchio ja…

Detailid

Muudatused Burgundia appellatsioonisüsteemis

2017. aasta tõi muudatusi Burgundia appellatsioonisüsteemis. Ning kuigi mitmed allikad on välja toonud, et 2017. aastal on lisandunud 2 uut AOC’d on täpsem öelda, et Burgundias on 1 küla tasemel AOC Vézelay ning regionaalsel tasemel uus DGC Bourgogne Côte d’Or. Grand Cru’sid loendati jätkuvalt 33. Loe kõigest lähemalt siit: https://www.winescholarguild.org/blog/2017-brought-changes-to-the-way-we-look-at-bourgogne.html

Detailid

Austria uus piirkond Schilcherland DAC

Austrian Wine teatas, et alates 2018. aastakäigust on Austrial uus, 10. veinikasvatuspiirkond- DAC Schilcherland. Schilcherland asub Steiermarki föreraalse piirkonna lääneosas ning oli eelnevalt tuntud kui “Weststeiermark”. Schilcherland DAC’ s kasvatatakse punast viinamarja Blauer Wildbacher, millest valmib rosé- Schilcher. Loe lähemalt uuest DAC’st siit: https://www.austrianwine.com/our-wine/strategy-for-origin-marketing/dac/dac-regions/schilcherland-dac/

Detailid

Montrachet lõuna Riga Wine & Champagne, Els Maria Uibo, 12.11.17

Riia valib oma veiniturult igal aastal välja 100 parimat veini. Riga Wine and Champagne raames toimusid võitjate väljakuulutamise kõrval mitmed erinevad õhtusöögid ning meistriklassid. Ürituse patroon Michael Schuster, tunnustatud ekspert veini degusteerimisel ja kirjeldamisel, tutvustas Riias oma värskelt ilmunud raamatut “Essential Winetasting” ning jagas oma Burgundia lugusid Montrachet’ meistriklassis pühapäeval, 12. novembril. Kuidas mina sinna…

Detailid