ESA partnerite uudised aprill 2025

BESTWINE 03.04.25 Gustave Lorentz x Dominic 07.04.25 Bestwine KEVADMÜÜK! Kõik veinid -30% kuni -50% 09.04.25 Bestwine KEVADMÜÜGI parimad pakkumised! 21.04.25 Aasta Vein 2025 tiitlivõitjad kuu lõpuni -30%   BOTTLESCOUTS 15.04.25 Kevadised veiniuudised – Catena Zapata, Austraalia F&R 16.04.25 Tähistame kevadet koos mulliga – Croft Twist ja valik vahuveine -10%   METROPOL HOTEL & METROPOL SPA HOTEL Suurepärane…

Detailid

ESE koolivõistlus 2025

Taas toimus iga aastane ESE koolivõistlus, kus saavad osaleda juunior-sommeljee ja sommeljee kursuse õpilased. 25 osalejat võtsid mõõtu erinevates ülesannetes: Punase veini kirjeldamine (pimedegustatsioon) koos kahe toidusoovitusega 4 joogi tuvastamine 4-käigulise õhtusöögi menüü juurde kõikide jookide soovitamine Punase veini aereerimine 4- käigulise õhtusöögi menüü juurde jookide sobitamise ülesande kaitsmine suuliselt. Erinevate osavõistluste võitjad olid: Parim…

Detailid

Bottlescouts uudised 16.04.25

Selle kevad-suve hitt – CROFT TWIST British Aperitif Croft Twist on kerge 5,5% alkoholisisaldusega meeldivalt aromaatne aperitiiv – Andaluusia Rabujito kokteili tuunitud versioon. Õrnalt gaseeritud jook valmib 25% Croft Fino Sherry(kangendatud veini), 12,5% Palomino Fino valge veini, 4% Belvoir leedriõie mahla, 4% Belvoiri sidruni- ja mündimahla (segatud spetsiaalselt Croft Twisti jaoks) ja vee segamisel. Jook…

Detailid

Bottlescouts uudised 15.04.25

VALGED VEINID ROSÉ VEINID PUNASED VEINID LAHJA ALKOHOL KANGE ALKOHOL Maailma ihaldusväärseim veinimaja –  Catena Zapata Meil on rõõm oma klientidele teada anda, et alates aprillikuust on Bottlescouts maailma ihaldusväärseima veinimaja – Catena Zapata ​​​​​​​- esindaja Eestis. 1902. aastal asutatud Catena Zapata on Argentina Mendoza piirkonna veinitootmise ikoon ja Malbeci sordi pioneer. Veinimaja asutaja Nicolás Catena…

Detailid

Aasta Vein 2025 tulemused

  Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon MTÜ (ESA) kutsus viiendat korda kõiki viinamarjaveinide maaletoojaid ja -tootjaid osalema Aasta Veini konkursil. Selle konkursi eesmärgiks on tunnustada aasta parimaid veine kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga, mis antakse välja igal kalendriaastal. Tunnustus annab veinisõpradele ja sommeljeedele võimaluse saada kiiret infot Eesti turul olevate väljapaistvate veinide kohta. Aasta Vein koduleht koondab konkursi…

Detailid

Eesti Veinitee hooaja avamine 2025

Kevadine laupäev, 3. mai on vahvate sündmuste päralt: külastajatele avatakse pidulikult 23 veinimaja uksed üle kogu Eesti, saab degusteerida parimaid jooke ja näha-kuulda iga veinimaja unikaalset lugu. Avatud on nii omanäolised kodukohvikud kui peenemad restoranid, jagatakse teadmisi taimekasvatuse ja joogitootmise kohta. Lisaks näitused, kontserdid, laadad ja muu huvitav – vaata veinimajade programme, pane seltskond kokku…

Detailid

VinoDeli kutsub veinistuudiosse oma sündmust korraldama

Partnerid, sommeljeed ja VinoDeli sõbrad! Kutsume teid korraldama oma professionaalseid üritusi meie uues veinistuudios Tallinna südalinnas, aadressil Kaubamaja 6. Lõime selle ruumi spetsiaalselt sommeljeedele, veiniekspertidele ja gastronoomia armastajatele, varustades selle kõige vajalikuga. 🍷 Täielik varustus – universaalsed klaasid valgete, punaste, roosade ja vahuveinide jaoks, klaasid dessertveinidele ja kangetele jookidele, dekantrid, spituunid, samuti nõud ja söögiriistad.…

Detailid

Väljakutsed joogi ja söögi sobitamisel põhjamaade köögis

Autor Miina Saak   Olgu alustuseks öeldud, et selles essees käsitlen lisaks traditsioonilistele Põhjala riikidele – Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Island – ka geograafiliselt põhjas asuvat ning siinsetele lugejatele hingelähedast riiki nimega Eesti. Kui poliitiliselt võib vaielda, kas Eesti Põhjamaa riikide hulka kuulub, siis toidu- ja joogikultuuriliselt oleme alati pigem sarnased olnud, peamise erinevusena…

Detailid

Inspiratsioonipäev

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni 25. sünnipäeva tähistamiseks alustas ESA inspiratsioonipäevade korraldamisega külalislahkuse valdkonna õpilastele ja tudengitele vabas ja maitsvas õhkkonnas. Esimene inspiratsioonipäev toimus märtsikuus TEKOs (Tallinna Teeninduskoolis). Tutvustati sommeljee eriala kui elukutset, sommeljeeks õppimist, sommeljee rolli erinevates töökohtades ning erialaga kaasnevaid võimalusi ja väljakutseid. Inspiratsioonipäeval degusteeriti erinevate maitsete kombinatsioone koos veiniga ja õhtu lõpetuseks oli TEKO…

Detailid

Ajalooline maitserännak: ehk kuidas itaallased prantsuse kööki on mõjutanud

Autor ja pildid Keiu Virro   Prantsuse gastronoomia juured on tihedalt põimunud Itaalia omadega. Kui Catherine de’ Medici 16. sajandil Prantsusmaale saabus, tõi ta endaga kaasa Itaalia kokad – nii et hei, toidu-influencer’id pole kaasaegne leiutis! Kipume võtma paljusid rahvuskööke iseenesestmõistetavalt – justkui oleksid need alati eksisteerinud ja läbi aegade üksnes veidi muutunud. Tegelikkus on…

Detailid