Maailma vanim vein tuleb Gruusiast

Gruusia on uue uurimuse järgi tõestanud taas oma staatust maailma vanima teadaoleva veinikultuuri hällina. Vein arvatakse olevat vähemalt 8000 aastat vana, mis on 500 aastat rohkem, kui varasemate uuringutega kinnitatud. Uuringud jätkuvad ning edasi üritatakse piirkonda veel täpsemalt paika panna. Loe uuest uurimusest lähemalt Decanterist: World’s oldest wine comes from Georgia – New research

Detailid

Uhiuus Carmen Grupi Maarjamäe restoran avatud

Maarjamäe restoran on avatud! Carmen Grupi pere noorim liige on sündinud! Palju õnne! Ootame teid Maarjamäe restorani, Pirita tee 56, Orlovi lossis teisipäevast pühapäevani kell 10-18. Tööpäeviti lisaks a la carte menüüle ka imemaitsvad lõunapakkumised. Menüü eest kannab hoolt peakokk Veiko Ruukel. Reserveeri laud maarjamae@carmen.ee või telefonil 696 8676

Detailid

Urmas Linnamägi

SIP veini- ja õllepoe omanik, sommeljee ja koolitaja. Lõpetanud 2014. aastal IBD Beer Academy Londonis. Eesti Parim Õllesommeljee aastal 2014. ESE diplomiga sommeljee aastast 2009. Loengud: Hispaania, Portugal, Austria, Ungari, Sloveenia, Horvaatia.

Detailid

Andrus Laaniste

Academic Food Lab koolitaja, kokk. ESE diplomiga juunior-sommeljee aastast 2008. Loengud: kulinaaria, põhikastmed, erinevate regioonide tüüpilised toidud ja nende sobitamine jookidega, toidu ja joogi sobitamise praktikum.

Detailid

Kristjan Peäske

Restoranide Leib ja Umami üks omanike ja sommeljee. Eesti Aasta Sommeljee võistluste esimene koht aastatel 2010 ja 2012. Baltimaade parim sommeljee aastatel 2009 ja 2011. ESE diplomiga sommeljee aastast 2005. Loengud: õlu, sommeljee töö restoranis, joogi ja toidu sobitamine.

Detailid

Ketri Leis

Eesti Aasta Sommeljee võistluste võitja 2016, 2017, 2018 ja 2019 aastatel. Baltikumi parima sommeljee võistlustel võitis 2015. aastal parima noorsommeljee tiitli ja 2017, aastal saavutas kolmanda koha. ESE diplomiga sommeljee aastast 2015. Omab A.S.I. International Sommelier Diploma hõbemärki 2019. aastast. Loengud: viinamarjaviljelus, veinide valmistamine, degusteerimine, serveerimine, hoiustamine, joogi ja toidu sobitamine jne.

Detailid