Bollinger šampanja “disgorgement’i” olulisusest

Bollingeri celler master Dennis Bunner räägib Hong Kongis 2004 R.D (recently disgorged) lansseerimisel disgorgement’i olulisusest. Pimedegustatsioonil võrreldakse kahte 1996. aasta R.D’d, millest ühe disgorgement leidis aset 6 kuud enne meistriklassi ja teisel 6 aastat tagasi 2012. aastal. Viimasena disgorgement’i läbinud šampanja on puuviljasem ja rikkalikuma aroomibuketiga, kui teine näitab rohkem röstisust, integratsiooni ja arenguga saabuvat sügavust.…

Detailid

Ketri Leis Somm 360 Wine Experience’il Kanadas

SOMM 360 on ainulaadne üritus veiniprofessionaalidele, mille raames leiab aset 5-päevane võistlustreening valitud 24 sommeljeele 20 riigist, kelle seal on pärast tiheda konkurentsi läbimist ka meie MM kandidaat Ketri Leis. Programm on loodud toetamaks osalejate arengut täiuse suunas ja sisaldab individuaalset mentorprogrammi ning teeninduse, pimedegustatsiooni ja stressiga toimetulemise coachingut. Igal nädalal tutvustatakse ühte 24-st osalejast,…

Detailid

ASI augustikuu uudiskiri

A S I – N E W S Issue #3 – August 2018 Numéro 3 – Août 2018 A successful General Assembly in Georgia Une Assemblée Générale des plus réussies en Géorgie The 49th ASI General Assembly, held on June 18th, 2018 in Tbilisi, Georgia, was one of the best-attended sessions in recent years. 50…

Detailid

Veinisõbra august

Hea veinisõber! Heinakuu viis Veinisõbra Eestimaa erinevatesse nurkadesse ja ega lõikuskuugi kilometraažilt erinev tulla tõota. Lööme kaasa erinevatel kultuurisündmustel ja pakume veinielamusi. Samal ajal töötab tavapärase graafikuga meie Kalasadama tänaval asuv kauplus ja sommeljeed on alati nõuga abiks. Nagu ikka, vaatame ringi uue ja huvitava järele ning sobivalt südasuvise mulliralli kõrghooajaks on meile jõudnud uued vahuveinid Põhja-Itaaliast…

Detailid

Dunkris nüüd Henriot pärlid ja veel palju muud uudistada

200-aastase ajalooga šampanjamaja HENRIOT pärlid Hiljuti lisandusid Dunker Estonia valikusse Champagne Henriot suurepärased mullijoogid. Henriot’ käekirjaks on šampanjad, mis palistatud värskete puuviljaliste maitsenüanssidega, saatjaks sõltuvalt terroir isikupärast tingitud mineraalsus, mahlasus või siis elegantne kergus. Šampanjamaja kasutab valdavalt Premier ja Grand Cru aedade saaki, segades hulka märkimisväärses koguses (min. 30%) reserve veini, ning seejärel küpsevad väärikad…

Detailid

Gruusia Sommeljeede Assotsiatsiooni president räägib Gruusia veinist

Eelmisel kuul toimus ASI 49. üldkogu Tbilisis Gruusias, Gruusia Sommeljeede Assotsiatsiooni president Shalva Khetsuriani jagab oma vaateid Gruusia veinist..   Last month ASI held it's 49th general assembly in Tbilisi, Georgia. Shalva Khetsuriani, president of the Georgian Sommelier Association, shares his view on his country's wines. საქართველოს სომელიეთა ასოციაცია • Georgian Sommelier Association Video by: Grupo…

Detailid