A.S.I. kutsub eksamile

4. märtsil toimub A.S.I. poolt korraldatav üle-maailmne sommeljeede sertifitseerimine. Kuna tegemist kõige lähedama ja soodsama viisiga saada rahvusvaheliselt kehtiv sommeljee sertifikaat, ootab ESA aktiivset tagasiside. Eksam on avatud kõigile, kes on selle alaga tegelenud vähemalt 4 aastat. Andmaks infot, mida eksam sisaldab, mis stiilis on ülesanded ja mida hindajad ootavad- korraldame vastava infotunni 7. jaanuaril ESE…

Detailid

Otsime ajakirjanikku kajastama MM-i

Eesti Sommeljede Assotsiatsioon otsib ajakirjanikku kajastama 10-15. märtsil toimuvaid Maailma Parim Sommeljee 2019 võistlusi Antwerpenis. Tegemist on suurepärase võimalusega tutvuda sommeljeede võistluste maailma ja loomulikult ka maailma parimate sommeljeedega. Kohapealsed kulud katab võistluste korraldaja Palume soovijatel saata lühike kirjeldus, millises mahus, mis stiilis ja kus kajastataks Sommeljeede Maailmameistrivõistlusi. Vabas vormis tutvustus palume saata 8. jaanuariks…

Detailid

2018 winners: Ronals Petersons making a fierce come-back

—————————————————————— English belov ————————————————————————— Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix tiitli võitis septembris Ronalds Pētersons Lätist. Teise koha saavutas Martynas Pravilonis Leedust ja kolmandaks tuli Ketri Leis Eestist. Noorsommeljee tiitli võitis Helen Aasmann Eestist. “Võistlus oli väga tasavägine ja ma olen väga õnnelik, et ma võitsin. Võrreldes viie aasta taguse ajaga, kui ma esimene kord…

Detailid

2018 tähed: Eestikad kolmekordse meistri Ketri silmade läbi

Aprillis toimus juba 17. korda Trophée Masi Eesti Parim Sommeljee 2018. Eesti sommeljeede iga-aastane tähtsündmus ning võitjaks krooniti juba kolmandat aastat järjest Ketri Leis. Ketri tõdes, et endalegi üllatuseks, oli 2018 Trophée Masi võistlus tema neljas Eesti sommeljeede võistlu ning veel suurema üllatusena tuli ka sel korral võit.   Ketri kirjeldab ettevalmistusi ja võistluspäeva läbi…

Detailid

2018 tähed: Parim Õllesommeljee Juks alustab ka õpinguid veinialal

Eesti parim õllesommeljee valiti novembris juba kuuendat korda ja parimaks tunnistati Juks Ojaperv. Igapäevaselt restoranis Platz töötav Juks ütleb, et kuigi võit tõi nii mõnegi uue tutvuse ja pakkumise, jätkab ta kindlasti sama töökoha peal. Finaalis pidid parimaks õllesommeljeeks pürgijad sooritama põnevaid ülesandeid. Kuidas Juksil läks saad vaadata SIIT! Mida läheb vaja, et saada parimaks…

Detailid

2018 tähed: Igor Sööt sai laureaadiks La Crau’d mekkides

Eesti kuulsaima veiniajakirjaniku Kalev Keskküla nimelise veinikirjutise preemia laureaadiks sai novembrikuus Igor Sööt. Vin de France sommeljee ja ESE õppejõud Igor on meid harinud paljude veiniartiklitega, väärika auhinna sai ta artiklite „Kes otsustab veinipudeli sisu ja hinna üle?” (Edasi.org) ja “Vana maailma veinimeistrid – kas lähituleviku kliimapagulased?” (KÖÖK #16_2) eest. Igor ütles ise, et tänavuse Kalev…

Detailid

Meisterkokad Alexandri Peakokalauas

Stefan Berwanger & Peeter Pihel 16.jaanuaril 2019 kell 18:30 Suur heameel on kutsuda teid väga erilisele õhtusöögipeole! Alexandri Peakokalaua ja Pädaste Mõisa Alexander restorani peakokk Stefan Berwanger ning Pädaste varasem peakokk, tunnustatud Peeter Pihel, kutsuvad üheskoos väga erilisele üritusele 16. jaanuaril 2019 Toompeal, nautima kahe koka ühise Põhjala saarte menüü maitseid. Õhtusöögi lugu Stefani ja…

Detailid