Pudelipost kevad 2024
Tere, hea Pudeliposti lugeja! Saabuvad munadepühad tähistavad meie jaoks ärkamist…
Tere, hea Pudeliposti lugeja! Saabuvad munadepühad tähistavad meie jaoks ärkamist…
Loo ja fotode autor Keiu Virro Veebruaris said Bestwine Studio…
Killuke Kreeka Moschofilerode lillelisest elust Keiu Virro Paarkümmend aastat tagasi…
Kreeka võlub unikaalse veinikultuuriga Karoline Reinhold Kreeka on…
Soovitused sügisesse Aasta Veini konkursi parimate palade seast Aasta Veini…
Douro org – klassikalise veini ja portveini lahinguväli Aleksei Pogrebnoi…
Muljed Pariisist ehk Best Somm of the World 2023 võistlus…
Maailma parim sommeljee: elusolemise tunne on piisav põhjus, et avada…
Barolo crud – teejuht Itaalia veinide kuninga hingesoppidesse Kadri Metsma…
Dosage – vajalik lisa või kehva kvaliteedi maskeerimine Federico Grasso…
Jura veinid. Kas soodne alternatiiv burgunderitele või midagi hoopis enamat?…
Head Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liikmed, koostööpartnerid, head lugejad! Sügisel on…
Tere, head Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liikmed, koostööpartnerid ja Pudeliposti lugejad! Loodan,…
Head Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liikmed, koostööpartnerid ja (veini)sõbrad!…
Hea lugeja! Heinakuu ja lõikuskuu on mõnele meist aeg puhkamiseks, teistele…
UUDISEID A.S.I. SOMMELJEEDE KOGUKONNAST ASI BOOTCAMP toimub Poolas 19.-22. september.…
Head kolleegid ja koostööpartnerid! Päike võtab üha kõrgemaid taevakaari ning…
UUDISEID A.S.I. SOMMELJEEDE KOGUKONNAST ASI BOOTCAMP toimub Poolas 19.-22. september.…
Mikk Parre, Baltikumi parim sommeljee Martin Hanson Vilniuses…
Veinikirjutiste latt on seatud kõrgele Heidi Vihma Kunagi oli mul…
Kalev Kesküla veiniauhind sütitab lisaks veinikirele ka veinist kirjutamise…
WineFortune toob Eestisse uue veinidesse investeerimise võimaluse Kevin Lilleleht…
Selle aasta Kalev Kesküla nimelise preemia võitis Keiu Virro artikliga…
Kalev Kesküla preemia Kalev Kesküla oli üks esimestest, kes…
“Eesti parim sommeljee Mikk Parre: kui keegi oleks mulle aasta…
Teeme tutvust ESA juhtkonna uute liikmetega Eesti sommeljeede…
Garnacha Tinta – mahu- või tippvein? Agnes Anderson …
Corpinnat – veiniklubi või cava grand cru? Britt Paju…
Eesti parim sommeljee Mikk Parre: kui keegi oleks mulle aasta…
Veiniriik kui Vitis Vinifera – Ukraina Kevin Lilleleht …
Madeira teeb meeled ärksaks nii imekauni looduse kui põnevate veinidega…
Armastus viinamarjade vastu Autor: Gruusia suursaadik Archil Karaulashvili Tõlkinud…
Morgon ehk väljapaistvad veinid Beaujolais Cru-de seas Rünno Lumiste …
Eesti Parimad Joogikaardid 2020 Eesti Parimad Joogikaardid konkurss on ellu…
Kristjan Markii Rõõm on tõdeda, et hindamine ja analüüsimine pakkus…
Karoline Reinhold Paljud veinikaardid olid sama valikuga, eristus ainult kolm…
Aivar Vipper Kokkuvõtteks on rõõm tõdeda, et meie restoranid ja…
Kadri Kroon Oli palju häid kaardiliigendusi. Eriti meeldisid stiilide kaupa…
Kaspars Reitups All drink lists were really well made…
Rías Baixas – särtsakas merepärl Hispaaniast Aivar Vipper…
Heroiline veinipiirkond – Ribeira Sacra Kristjan Markii Heroiline – just…
Viking Line’i uuenenud veinivalik ja rikkalik jõulumenüü Jõulukuu on heade…
Marko (31) on Saaremaalt pärit intelligentne, kirglik, energiast pakatav ja…
Kui ma mõned aastad tagasi mõtlesin, et mis mu meele…
Veini ja muude alkohoolsete jookide müük on tavapärasest suurem just…
Džinnitootjaid on Eestisse tekkinud kümmekond, Siim Männik võtab portaalis Rahageenius…
Olen Svetlana ja hakanud veinist huvituma 2009. aastal, mil astusin…
Kokku laekus sel aastal Kalev Keskküla nimelisele auhinnale kandideerimaks 37…
12. ja 13. septembril 2018 toimus Riias Baltimaade puuvilja- ja…
Sommeljee Igor Sööt kirjutab sel korral erinevatest juustudest. Kuidas erinevad…
Sommeljee ja veinikaupmees Igor Sööt räägib igavesest just suvel veinisõprade…
Igor Sööt’i hariv ülevaade veinimaailma tabanud “hullusest”. Et ka diplomeerimata…
Kristjan Peäske, restoranide Leib, Umami ja Pazzo veinibaari peremees ja…
Nii nagu kevadele järgneb suvi, nii tuleb igal aastal veinisõbral…
Suvi on sel aastal juba eriti vara platsis ja see…
Riga Wine & Champagne on ainulaadne šampanjade ja kvaliteetveinide festival…
Arne Pajula kirjutab Vines teiste lõhna- ja maitsekomponentide kõrval hilisemalt uuritud terpeensest…
Kadri Kroon teeb valiku juba päris rikkalikust kodumaisest joogivalikust ja…
Riia valib oma veiniturult igal aastal välja 100 parimat veini.…
Erti Luik räägib kuidas ta sügisel koos kamba teiste eestlastega…
Oleme jõudnud viimaste artikliteni sel aastal. Tänaseks lugemiseks on popurrii…
ESA üks eesmärkidest on toetada ja propageerida vastutustundlikku alkoholitarbimist. Seetõttu on…
Veini kõrval kuuluvad sommeljee igapäevatöö juurde ka kõiksugu muud põnevad…
Täna sukeldume keerukamatesse teemadesse ja üritame mõista, kuidas terroir ja…
Saaremaa on meile toidu- ja joogimaailma andnud nii mõndagi ning…
Hea veini juurde sobib alati hea toit- tänaseks lugemiseks pakume…
Vin de France sommeljee Igor Sööt toob meieni sommeljeede veiniklubi…
Tutvume täna veidi vähem tuntud võib-olla isegi rohkem veinifriikidele mõeldud…
Tutvume läbi intervjuude suurte nimedega meist ja mujalt: lõunanaabrist Euroopa…
Tänaste artiklitega teeme tagasivaate meie kaunile suvele koos Igor Söötiga,…
Koolinädala alguseks loeme, mida peab kolmekordne Eesti meister parimaks õppemeetodiks…
Pühapäeva puhul alustame muidugi šampanjast ning vaatame, mis jooke veel…
Toivo Voiti kirjutis “Vigadeta veinikaardi koostamine” olgu kohustuslikuks lugemiseks igale…
Kristjan Ots kirjutas Bordeaux’ en primeur süsteemi minevikust, olevikust ja…
Nooblitest Piemonte veinidest, kasvualadest ja viinamarjasortidest annab ülevaate Tanel Eigi…
Kristjan Markii kirjutab ajakirjas KÖÖK vahuveinidest šampanjani, sellest, kuidas mullid…
Sakarias Leppik kirjutab Vines armulaua veini ajaloost ja tänapäevast. Artikkel…
Ungari veiniajaloost, piirkondadest, viinamarjadest ja köögist teeb põhjaliku tutvustuse Toivo…
Tanel Eigi kirjutab ajakirjas Vine tuntud ja vähem tuntud veinivigade…