Tere, hea Pudeliposti lugeja!

Saabuvad munadepühad tähistavad meie jaoks ärkamist talvisest unisusest ja annavad stardi kevadisele tärkamisele. Valmis hakatakse sättima esimesi terrasse, tegemisel on kevad-suvised menüüd ja joogikaardid. Tekkima hakkab ärevus ja ootus, milliseks kujuneb selle aasta suvine hooaeg. Nagu tomatitaim tahab ettekülvi, vajavad meie suvised plaanid aegsasti ettevalmistamist.

Suure osa meie liikmete ja koostööpartnerite jaoks hakkab töö juba palju varem ning nii on paljud meie lugejatest, kes toimetavad veine Eestisse, aasta esimestel kuudel külastanud mitmeid veinimesse ning kohtunud sadade veinimajade esindajatega. See on olnud abiks, et panna paika sel aastal Maarjamaal leitavate veinide ja teiste jookide valik. Raske töö tulemust saate tulla uudistama ja avastama 10. Veinimessil, mis ootab meid kõiki 4.-5. aprillil Kultuurikatlas. Seal avame üheskoos uute ja põnevate maitsete saatel 2024. aasta kevadise hooaja!

Lisaks leiame käesolevast Pudelipostist põnevat lugemist veinireisidest, harivaid esseesid Eesti Sommeljeede Erakooli sommeljeeks õppijatelt ning uudiseid kodumaiste joogitalentide viimastest saavutustest. Loodetavasti inspireerivad need teid kõiki olema altid ennast täiendama ning katsetama uut ja põnevat.

Häid saabuvaid kevadpühi, muhedat lugemist ja kohtumiseni 10. Veinimessil!

Kristjan Markii

Veinimessi uuele kodulehele!
…või hoopis otse veinimessi koolituste lehele!
Piletid 10. Veinimessile!

Tule 10. Veinimessile ja tähistame väärikalt Veinimessi sünnipäeva.

Veinimess toimub igal teisel aastal, seega tähendab kümnes kord, et see suursugune sündmus on Eesti veini- ja joogikultuuri edendanud üle kahekümne aasta!

 

Kiirvisiit Horvaatia veinide juurde

Horvaatia on üks neist riikidest, millel on küll pikk veiniajalugu, ent mille veine me Eestis ülemäära palju ei kohta. Nii et miks mitte minna kohapeale lähemalt uurima? Keiu Virro teeb väikese ülevaate Horvaatiast kui veinimaast ja käis külas Brzika veinimajas.

Loe siit!

Eestil on esimene Cicerone!

Helen Aasmannist sai hiljuti Eesti esimene ja Baltikumi teine sertifitseeritud Cicerone. Lihtsustatult viitab see nimetus õllesommeljeele, aga mis sellise tiitli taustal tegelikult on? Palusime Helenil sellest lähemalt rääkida.

Lugema!

MEIKO aitab pokaalid puhta ja kirkana hoida

Eesti Sommeljeede Erakooli õppeklassis on koha sisse võtnud pokaalipesu tippklass. Tegemist on masinaga, mille nimi on MEIKO. Mis just selle masina eriliseks teeb, saate lugeda SIIT.

Tõnis Saar Gastronomy kohtumine Ceretto Barolodega

Keiu Virro käis omakorda seda kõike Bestwine’i chef’s table’is maitsmas ja pani mõned õhtu maitsed, mõtted ja mõtted maitsetest ka kirja.

Lugema!

Eesti sommeljeede erakooli õpilaste lõpuesseed

Merle Tigli “Naturaalne vein – hipide turundustrikk või juurte juurde naasmine?”

Lugema!

Janika Ilves “Breti 50 varjundit”

Lugema!

Ilona Peterson “Inflatsiooni ja hinnatõusu mõju veinitarbijale. Mõistlik juurdehindlus veinidele restoranis”

Lugema!

Tööpakkumised

Kuulamist!

Joogisaade “Vala välja!” ning saatejuhid Martin Hanson ja Keiu Virro on aasta alguses hoos:

  • 10. veinimess ja mida põnevat leiab Languedoc’i piirkonnast? (Külas Kristjan Markii ja Ketri Leis) Kuula siit!
  • Vanim veinimaa Armeenia (Piruza Harutjunjan)  Kuula siit!
  • Belgia õlled (Vahur Viigimäe) Kuula siit!
  • Probiootilised Raw Edge joogid (Mariliis Mia Topp ja Kristel Vene) Kuula siit!

Liitu ESA uudiskirjaga siin.