Kristjan Markii

Rõõm on tõdeda, et hindamine ja analüüsimine pakkus üsna põnevat lugemist ja mitmed joogikaardid igat maailmaklassist, millega on palju vaeva nähtud.

On näha, et üsna paljudele on jõudnud kohale, et lisaks söögile, tuleb aktiivselt tegeleda ka joogipoolega ja ka seal eristuda massist. Sellised julged joogikaardid pakuvad vahvat avastamisrõõmu ja silmaringi laiendavad elamust.

Loomulikult saaks paremini: korrektsus õigekirjas ja joogikaardi süsteemsus on kohati probleemiks, üsna mitmed kaardid jäävad hinnaskaalal nö ühte auku, ning kliendil puudub võimalus nautida midagi erilist või soodsamat, ositi on jäädud kuidagi poolikuks osade joogikategooriate valikutes või on tasakaalust väljas või ei ühti menüüga.

Loomulikult, iga koht on unikaalne, juhi/omaniku või sommeljee nägu ning peegeldab isiklikke sümpaatiaid ja ebasümpaatiaid. See peabki nii olema, kuid parimate valimisel võetakse arvesse kõikki aspekte, ning kui keegi on kuskil rohkem vaeva näinud, siis on ka kõrgemad punktid igat õigustatud.

Võikski öelda, et joogikaardi läbimõeldus ja erinevate klientide erinevate ootustega arvestamine on see, mis peaks olema iga koha üks alustalasi koos menüü ja teenindusega. Joogikaardi suurus ei ole oluline, sisu ja kvaliteet loevad rohkem. Kui seda teha korrektselt, julgedes eristuda ja lisada ka midagi vahvat, saame me tulemuse, mis rõõmustab igat silmapaari ja maitsemeelt.

Ootame veelgi suuremat osalust järgmisel aastal, et valik oleks veel põnevam ja laiem, kindlasti ka Tallinnast väljaspoolt, et esile saaks tuua parimaid kohti ka linnade või maakondade lõikes.