SUVEÕHTU

MAITSEELAMUSED

 

Mõnusal suveõhtul pole muud paremat, kui nautida head seltskonda, toitu ja veini.

Veinisoovitusi suveõhtuteks jagab meie sommeljee Urvo Ugandi.

Cantine Maschio Prosecco, Extra Dry, Spumante, Veneto, Itaalia

Tutvu veiniga siin

 

Mud House, Sauvignon Blanc, Uus Meremaa

Tutvu veiniga siin

 

Dry Riesling, Chateau Ste. Michelle, Washington State, AÜ

Tutvu veiniga siin

Lõhesalat vutimunadega

VAJA LÄHEB

  • 100 g noort spinatit
  • 200 g rohelisi aedube (nt Härmavili)
  • 400 g kuumsuitsulõhet
  • 10-20 vutimuna
  • 100 g rohelist sparglit soovi korral

    Kaste:

  • 3 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 sl valget (Prosecco) veiniäädikat
  • 1 tl teralist sinepit
  • 1 tl vedelat mett
  • soola ja musta pipart

 

VALMISTAMINE

 

Pese spinatilehed ja nõruta hoolega. Trimmi rohelised oad, keeda soolaga maitsestatud vees 4-5 minutit, siis “ehmata” külma vee all ja nõruta. Keeda varajased kartulid, koori ja lõika väiksemateks tükkideks. Kui kasuad sparglit, siis keeda ka neid 3-5 minutit, jahuta ja nõruta. Keeda vutimune 2-3 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ettevaatlikult ning lõika munad pikuti pooleks. Murra suitsulõhe tükkideks.

Aseta suurele salativaagnale spinatilehed, siis laota peale kartuliviilud, lõhetükid, keedetud oad ja vutimunad.

Sega kastmeained omavahel, nirista salatile.

 

 

Retsept pärineb siit

Chateau Ste.Michelle Columbia Valley Rose, Washington State, AÜ

Tutvu veiniga siin

 

Sparkling Rosé, Eduardo Miroglio, Traakia, Bulgaaria

Tutvu veiniga siin

 

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir Rosé, Tšiili

Tutvu veiniga siin 

 

 

 

Grillitud kanafilee karri jogurtimarinaadis

 

VAJA LÄHEB

  • 700 g kana rinna- või kintsufileed

    Marinaad:

  • 3 dl maitsestamata jogurtit
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 tl karripulbrit
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • sibulapealseid
  • soola ja musta pipart

 

VALMISTAMINE

 

Sega kausis jogurt, sidrunimahl, õli, karri, küüslauk, sool, pipar ja hakitud sibulapealsed.

Lõika kanaliha ampsusuurusteks tükkideks või piklikeks ribadeks. Tõsta lihatükid marinaadi ja sega hoolega, nii et fileetükid oleksid üleni kaetud. Lase kanafileedel vähemalt paar tundi marinaadis maitsestuda (soovitatavalt terve öö).

Pane marineeritud kanaliha šašlõkivarraste otsa. Grilli kuumadel sütel mõlemalt poolt 8-10 minutit.

 

Retsept pärineb siit

Zensa Primitivo Organic, Puglia IGP, Itaalia

Tutvu veiniga siin

 

Monastrell, Single Vineyard, “Marius”, Bodegas Piqueras, Almansa, Hispaania

Tutvu veiniga siin

 

Pinotage, Vintage Selection, Spier, Western Cape, LAV

Tutvu veiniga siin 

 

 

Mõnusad ja mahlased searibid

 

VAJA LÄHEB

  • 1.5 kg searibisid (u 2 ribiplaati)

    Marinaad:

  • 200 g magusat tšillikastet (u 2 dl)
  • 1 dl õlut
  • 0.5 dl sojakastet
  • 2 tl riivitud ingverijuurt

 

VALMISTAMINE

 

Eeltööd: Sul on vaja vaid ribiplaate, nii et turult ostetud paksult ribitükilt lõika ära kamar ja esimene pekikiht – 1,5-2 cm jagu liha ribide kohale. Kui küpsetad ribisid ahjus, siis lõika ribid lahti. (Süte kohal grillimiseks on kergem ribiplaat terveks jätta ja peale küpsetamist lahti lõigata).

Sega marinaadiained omavahel. Lisa lahtilõigatud ribid, pööra neid marinaadis ja lase 3-24 tundi maitsestuda.

Küpseta ribisid 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, neid aeg-ajalt pöörates, kuni ribid on hästi pehmed ja mahlased ja küpsenud.

 

Retsept pärineb siit

 

Liviko Brand Ambassadori suvine alkoholivaba kokteilisoovitus 

 

Retsept:

  • 60ml gaasita vett
  • 20ml vaarikasiirupit
  • 20ml aquafabat
  • 15ml Orgeat siirupit
  • 15ml värsket sidrunimahal

Vala kõik komponendid šeikerisse, lisa jää ning seejärel šeigi nii kuis jaksad. Ideaalis serveeri Coupe klaasi ning kaunistuseks lisa vaarikapulbrit ja apelsinikoore eeterlikke õlisid.