Õlle kategooriat hindasid: Aleksei Pogrebnoi, Margus Linkgreim, Simona Peremees, Andre Peremees, Aron Rahu, Verner Lepp, Martin Hanson, Arne Pajula, Mari-Liis Tohver, Merliina Valdmann, Siim Hinsberg. Paneeli juhtis sommeljee Helen Aasmann.

  • Parim alkoholivaba õlu – Õllenaut Kaineken IPA

Hõbemärgi teenis A.Le Coqi alkoholivaba Porter.

  • Parim laager-tüüpi õlu – Käbliku Pruulikoja Kohalik Laager

Hõbemärgi teenisid Käbliku Pruulikoja „Urukell” Pilsner ja Pöide Pruulikoja „Koit”.

  • Parim kategoorias kerge ale, sour ja maitseõlu – Pühaste Pruulikoja Guava Gose

Hõbemärgi teenisid Andreson Beer „Catch-Up!” Gose ja Käbliku Pruulikoja „Tom Yum Mun” Gose.

  • Parim Belgia stiilis õlu – Kolk Pruulikoja „SUMIN” Honey Triple

Hõbemärgi teenisid Kalamaja Pruulikoja Saison „Miss Haizon” ja Hopster Pruulikoja Saison „Vidrik”.

  • Parim kategoorias IPA, APA ja teised humalapead – Pühaste Pruulikoja Hop Roulette Series DDH IPA

Hõbemärgi teenisid Käbliku Pruulikoja Imperial IPA „Tuulispask“ ja Kolk Pruulikoja „Indulgents“ IPA.

  • Parim tume õlu – Pühaste Pruulikoja „Midnight Macchiato“ Imperial Stout

Hõbemärgi teenisid Tanker Brewery „Tatakoto“ Black Barleywine ja Käbliku Pruulikoja „Penumbra” Imperial Stout.

 

Helen Aasmann kommenteeris hinnatud jooke järgnevalt: “Oli väga maitserohke degusteerimine. Näha on, et populaarsed stiilid on endiselt IPA ja ka kerged hapukad ale’id. Laager tüüpi õllesid oleks koguseliselt oodanud isegi rohkem, kuna viimase aja trend on ka neid soosinud. Hindajatel ei olnud kindlasti lihtne töö, sest valim oli kirev. Hea meel oli näha palju erinevaid stiile, loomingulisust humalate ja maitsetaimede/puuviljade kasutamisega.

Kolm õlut, mille välja tooksin: Pean kiitma IPA ja Pale Ale kategooriast ka medali pälvinud Pühaste Hop Roulette, kus ühe humalaga on pruulitud kompleksne, nauditav ja värskendav IPA – puhas humalanektar. Belgian Ale kategooriast tõstaksin esile Kalamaja pruulikoja Miss Haizoni, kus õllesse lisatud vürtsid ja maitsed on selgelt äratuntavad, hästi tasakaalustatud ja moodustavad maitsete terviku. Kergete, heledate ja hapude seeriast lisaks ära märkimist leidnutele mainiksin ka veel Käbliku pruulikoja goset „Tom Yum Mun”, mis on ehedaid Aasia köögi maitseid täis ja tšilli kasutamine on meeldivalt tasakaalustatud kafiirlaimi ja sidrunheina värskusega.