“EESTI PARIM KOKTEIL 2019” VÕITJA ON HENRI JÜRGENSTEIN

 

  1. novembri õhtutundidel toimus Kultuurikatlas, Eesti Joogifestivali raames, juba kolmandat korda kokteilivõistlus “Eesti Parim Kokteil 2019”, mille võitjaks osutus Henri Jürgenstein Frank Bistrost. Teise koha saavutas Mihkel Kahn Oko restoranidest ning kolmanda Kristo Tomingas Cocktail Catering’ist.

 

Peauhinnaks oli Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon pannud välja Eesti Sommeljeede Erakoolis kevadel toimuva veinitundja baaskursuse maksumusega 950 €.

 

Esmaspäeva pärastlõunal asus võistlustulle 22 Eesti kokteilivõlurit, kellest kümnele oli see elu esimene võistlus. Kahe tunni jooksul tuli neil tutvuda festivali väljapanekuga, sealt oma kokteiliks vajalikud komponendid leida ja neist lõplik võistlustöö valmistada. Klaasid ja kaunistused olid võistlejatel kaasas, sellest lähtuvalt kujundati ka joogi kategooria ning iseloom. Eelvoorus pidid võistlejad valmistama ühe kokteili ja selle esitama maitsekohtunikele, kelleks olid kogenud baarmenid Tiina Oja, Marko Hade ja Sven Selbak. Lisaks esikolmikule olid finaalis võistlustules veel Ülli-Kristin Uueni Pegasusest, Aivo Pensa Kalevi Jahtklubi Restost, Vladimir Aret Geneva Ööklubist, Elin Liivas Tartu Püssirohukeldrist, Kätlin Vaarmaa restoranist Juur.

 

“Võistluse eesmärgiks on eelkõige arendada meie joogikultuuri ja tutvustada kohalike toodete võimalusi oma loomingu valmistamisel,” võttis võistluse kokku žürii liige, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president ja Eesti Joogifestivali üks korraldajaid Kristjan Markii.

 

Žüriis töötasid veel Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni juhatuse liige Kristel Türk, Parrott Mini Bar’i perenaine Teele Raam–Pello, Whisper Sister’i perenaine Irina Markina ning Maitsed.ee peatoimetaja Martin Hanson.

 

Henri Jürgensteini võidukokteil Lõuna–Eesti:

3 cl Distilliiriumi Metsis Hemp

4 cl Liviko Re-Crafter’s Gingerroot

1 cl värske laimimahl

4 cl Siidrikoja Äpu mulliga õunamahl

Kaunistus: Auster, lill ja tüümian

 

 

Teise koha võitnud Mihkel Kahn’i kokteil ChengDu:

3 cl Peninuki Pommeau

1,5 cl Põhjaka ploomi Eau de vie

4 cl Nudisti Rabarbra vahuvein

2 cl Pihtla õlleköögi nisuõlu

0,5 cl Mamm & Frukti marjaveiniäädikas

1 cl suhkrusiirupit

Kaunistus: söödav lill

 

Kolmanda koha võitnud Kristo Tomingase kokteil Gottlieb:

3 cl Liviko Crafter’s London Dry Gin

1 cl suhkrusiirup

2 cl Lahhentagge alkoholivaba džinn

6 cl Nudisti vahutavat tikriveini Printsessa

1 baarilusikas Lahhentagge toomingalikööri

Kummel

Kaunistus: lill

 

 

Kokteilide fotod,: Lauri Laan

Esikolmiku foto: Tiit Mõtus

 

 

Korraldajad:

 

MTÜ Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon

 

MTÜ Eesti Baarmenite Assotsiatsioon

 

Rohkem infot:

Angellika Larkina

Eesti Baarmenite Assotsiatsioon

angelika@barman.ee

Tel: 566 49 850

 

Kristjan Markii

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president

58 182 682

president@sommeljee.ee