Puuvilja- ja marjaveine hakati Eestis valmistama juba keskajal. Ametlikud marjaveinitehased avati 1920ndatel.

Tekkinud traditsioone anti põlvest põlve edasi ning veinid mulksusid nõukogude ajal kodude nurkades suurtes klaaspudelites.

Alates 2010ndate aastate käsitööjookide revolutsioonist on uued tegijad teinud veine kõigest, mida loodus pakub:

kohalikud viinamarjasordid, kõik söödavad puuviljad, marjad, isegi lilled ja köögiviljad.

Toorainete rohkus teeb meie veinimaastiku traditsiooniliste viinamarjaveinipiirkondadega võrreldes palju mitmekesisemaks.

Kohalik toodang on üle maailma au sees ning eestlastel on põhjust selle üle uhke olla.

Eesti kvaliteetveine võib täna leida parimate restoranide veinikaartidelt nii siin- kui sealpool piiri.

Siin FB lehel leiad Eesti veinitalude tutvustuse. Maitserännaku saad oma soovi järgi kokku panna.

Iga veinitalu külastus tuleb endal kokku leppida. Kõik on pere-ettevõtmised ja seetõttu on soe ning personaalne vastuvõtt garanteeritud.

Majutusvõimaluste kohta tasub uurida pererahva käest. Kui tunned end Eesti veinimaailmas veel võhikuna, siis on sul võimalus giidiks võtta sommeljee Tiina Kuuler, kes oli möödunud kümnendil pioneeriks uue aja veinide tegemisel.

Eesti Veinitee – põhjamaine maitserännak

Uudised