KEVADE MAITSED KUTSUVAD LOODUSESSE

 

Kui kodus istumisest on juba küllalt, siis mine sõprade või perega loodusesse. Haara kaasa toidukorv ja sobiv vein Liviko Cash&Carryst. Veinisoovitusi toidukorvi jagab meie sommeljee Urvo Ugandi.

Cremant de Luxembourg, Domaine Vinsmoselle, Luksemburg

Tutvu veiniga siin

 

Soave Classico, “Castel Cerino”, Organic, Coffele, Veneto, Itaalia

Tutvu veiniga siin

 

Dry Riesling, Chateau Ste. Michelle, Washington State, AÜ

Tutvu veiniga siin

 

Egri Csillag, Bolyki, Eger, Ungari

Tutvu veiniga siin

Kala fooliumis

VAJA LÄHEB

  • 260 g kalafileed – näiteks forelli, lõhefileed, ahvenat, haugi või koha
  • 8 dl ribadeks lõigatud aedvilju – näiteks
  • sibulat
  • porrut
  • õhukeselt viilutatud suvikõrvitsat
  • porgandit
  • 0.5 tl soola
  • 0.5 tl sidrunipipart
  • hakitud tilli

 

VALMISTAMINE

 

Jaota kala neljaks võrdseks tükiks.

Jaota aedviljaribad neljale fooliumitükile. Aseta igale aedviljaportsule kalatükk. Riputa peale soola, sidrunipipart ja hakitud tilli.

Keera foolium kinni ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.
 

Retsept pärineb siit

Sparkling Rosé, Eduardo Miroglio, Traakia, Bulgaaria

Tutvu veiniga siin

 

Pinot Gris, Chateau Ste. Michelle, Washington State, AÜ

Tutvu veiniga siin

 

Chardonnay, Nottage Hill, Hardys, South-East Australia, Austraalia

Tutvu veiniga siin 

 

Saint-Veran, Prestige, Georges Duboeuf, Burgundia, Prantsusmaa

Tutvu veiniga siin

 

Tomati kanavardad

VAJA LÄHEB

  • 400 g kanafileed
  • 4 sl rapsiõli
  • potitäis salveid
  • 250 g kirsstomateid
  • soola ja musta pipart

 

VALMISTAMINE

 

Lõika kanaliha 2 cm kuubikuteks.

Kuumuta salveilehti paar minutit hästi tasakes õlis, nii et õli oleks veidi salveimaitseline. Jahuta õli, lisa kanalihakuubikud ja lase 2 tundi maitsestuda.

Torka kanakuubikud, kirsstomatid ja salveilehed vaheldumisi varraste otsa ning küpseta grillahjus või sütel. Grillimise ajal pintselda vardaid paar korda salveiõliga.

Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.

 

Retsept pärineb siit

Monastrell, Single Vineyard, “Marius”, Bodegas Piqueras, Almansa, Hispaania

Tutvu veiniga siin

 

Morellino di Scansano, Campo Maccione, Rocca delle Macie, Toskaana, Itaalia

Tutvu veiniga siin

 

Pinotage, Vintage Selection, Spier, Western Cape, LAV

Tutvu veiniga siin 

 

“Ciclos”, Merlot-Malbec, Michel Torino, Salta, Argentina

Tutvu veiniga siin

 

BBQ – ribid

VAJA LÄHEB

  • 1.5 kg ribiplaati või ribisid
  • 1 pakk Santa Maria kuivmarinaadisegu ribidele (BBQ RUB for Ribs)
  • 2 dl Santa Maria suitsumaitselist BBQ-kastet (Hickory)

 

VALMISTAMINE

 

Eemalda noa abil ribiplaadilt kelme ning hõõru mõlemalt poolt kuivmarinaadiseguga.

Ribid jäävad maitsvamad, kui grillid neid kaudsel kuumusel. Selleks aseta grillbrikett grilli ühte serva, et see jääks lihast pisut kõrvale. Kui söed parajalt hõõguvad, tõsta liha grillile ning sulge kaas. Iga poole tunni tagant ava kaas ja kontrolli, et grill poleks liiga kuum. Grilli kuumus peab olema 150 °C. Vajadusel lisa sütt.

Ribid on valmis 1 1/2 –2 tunni pärast, kui liha hakkab kondi küljest lahti lööma.

Karamellise pinna saamiseks pintselda ribisid BBQ-kastmega ning küpseta veel 15 minutit. Seejärel tõsta ribid grillilt ning keera fooliumisse.

Kui lased ribidel 10 minutit järelvalmida, saad mahlasema tulemuse.

Serveeri koos BBQ-kastme ja kartulisalati või friikartulitega.

 

Retsept pärineb siit

Liviko Cash&Carry joogilistist leiad palju maitsvaid tooteid ja häid pakkumisi.

Tutvu joogilistiga!