——————meistriklasside info all—————–

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni (ESA) VIII Veinimess toimub 7.-8. veebruaril 2019. aastal Kultuurikatlas (www.kultuurikatel.ee)

Mess on avatud kõigile huvilistele:
📅Neljapäeval, 7. veebruaril ⏰12.00 – 20.00
📅Reedel, 8. veebruaril ⏰12.00 – 22.00

Piletid Piletilevist ja kohapeal. NB! Jaanuaris on piletid soodushinnaga! Osta siit: Piletilevi.ee

Piletite hinnad jaanuaris eelmüügist:
15€ 1 päev
30€ 2 päeva
Piletite hinnad kohapeal:
20€ 1 päev
35€ 2 päeva
Piletihinna sees on ka degusteerimispokaal.

Kõigile ESA liikmetele (s.h. toetajaliikme esindajatele) on messile sissepääs tasuta nimekirja alusel ja saavad soetada pokaali hinnaga 3€.

Kõik ESE praeguse kooliaasta õppurid saavad messile sooduspääsmega.

Meistriklassid:

Teisipäev, 5. veebruar 2019

⏰12:00 Portugali veinide akadeemia

Enne messi toimub Wines of Portugal esindaja Sofia Salvador’i poolt Portugali veinide akadeemia, mis on jätkuks eelmise aasta alguses toimunud koolitusele. Tule avasta selle põeva veinimaa unikaalsed viinamarju ja piirkondi süviti. Koolituse tase eeldab baasteadmisi Portugali veinidest.

Akadeemia kestab 5-6 tundi.

📍Nordic Hotel Forum konverentsisaal

👉Palume teha registreerumine järgmisel lingil: https://goo.gl/forms/Te7R3MnpFeeLjPDk2

(NB! Veinimessi ajal toimuvate meistriklassidesse pääsemise eelduseks on veinimessi pilet.)

Neljapäev, 7. veebruar 2019

⏰10:00 Portugali veinide tutvustus

Portugali veine tutvustab Wines of Portugal esindaja Sofia Salvador. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.

📍Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)

👉Registreeru: https://goo.gl/forms/BXZLxXqlAMw12LUh1

 

⏰12:00 Vertical Tasting of Zenato Amarone. Auhinnatud amaronemaja veine tutvustab perekonna liige Alberto Zenato. Degusteerimisele tulevad Zenato veinimaja lipulaeva Amarone della Valpolicella DOC Classico erinevad aastakäigud. Lisaks räägitakse lähemalt appassimento veini valmistamise meetodist. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Arhitektuurikeskuse suur saal (sissepääs Katelde saalist)
Veinimaja esindaja Eestis on OÜ Fine Brands Estonia
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/skNY23CpAgPJoTAH3

 

⏰12:00 Eesti Väikepruulijate Liidu korraldatud Eesti veinide meistriklass, mille viib läbi Veinivilla perenaine Tiina Kuuler. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Arhitektuurikeskuse väike saal (sissepääs Katelde saalist)

👉Registreeru: https://goo.gl/forms/N6LYe4TYPmA7W54B2

 

⏰12:30 Champagne Cossy loomingut tutvustab Sophie Cossy, kes on 1764 aastal loodud šampanjatootmisele aluse pandud  perefirma kaheteistkümnes põlvkond. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)
Veinimaja esindaja Eestis on OÜ Goldberger

👉Registreeru: https://goo.gl/forms/azY2ibocmkOw2MD12

 

⏰13.30 „Hispaania säravaim vahuvein- cava“.

Erinevaid stiile, piirkondi ja tootjaid tutvustab Kristjan Markii. Koolitus toimub koostöös Hispaania Suursaatkonnaga Helsingis. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)

👉Registreeru: https://goo.gl/forms/leZeQqUfVyOEHJfw1

 

⏰13.30 The unexpected Sicily.“ Sitsiilia unikaalseid veine tutvustab Mandrarossa veinibrändi esindaja Nicolo Buscaglia. Degusteerimisele tulevad veinid, mis on spetsiaalselt mõeldud Horeca valdkonna jaoks.
📍 Arhitektuurikeskuse väikse saal (sissepääs Katelde saalist)
Veinide esindaja Eestis on OÜ Fine Brands Estonia
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/7DmPhWo8RTyniEFt1

 

⏰14: 00 Podere San Cristoforo biodünaamilisi veine Toskaanast tutvustab Lorenzo Zonin. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)
Zonini veinimaja Eestis esindab AS Prike
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/1pjYMmBC6gxQ6t3C2

 

⏰14:00 Piemonte piirkonda ja Enrico Serafino veine tutvustab Erika Abate, Enrico Serafino veinimaja ekspordimänedžer. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Arhitektuurikeskuse suur saal (sissepääs Katelde saalist)
Enrico Serafino veine Eestis esindab Tridens AS.
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/tn8DFkeiBj2KhSjU2

 

⏰15:00 Maison Champy veine tutvustab Dimitry Bazas. Sissepääs ainult kutsetega.
📍Arhitektuurikeskuse väike saal (sissepääs Katelde saalist)
Maison Champy esindaja Eestis on AS Prike

 

⏰15:30 „Hea ja huvitav Ida-Euroopa vein – unistus või reaalsus?“ Veine tutvustab sommeljee Urvo Ugandi. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Arhitektuurikeskuse suur saal (sissepääs Katelde saalist)
Degusteeritavaid veine esindab Eestis AS Liviko
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/qWPXikMcU6MVOBTg2

 

⏰15:30Moët-Hennessy unikaalsed veinid Uuest-Maailmast“. Veine tutvustab Gints Sniedze. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.

📍 Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)

Moët-Hennessy tootegrupi esindaja Eestis on AS Prike.
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/2LFaXUX73Vz0Jdo32

 

⏰16:00 Moutard Champagne maja šampanjasid ja veine tutvustab Jean-Benoit HERY.
Moutardi perekond on valmistanud šampanjat väikeses Buxeuil külas, mis asub Troyes’ lähedal Cote des Bar’ piirkonnas viimased neli sajandit. Francois Moutard ja tema kaks õde Agnes ja Veronique on perekonna pärandi tulihingelised kaitsjad ning on muuhulgas hakanud uuesti kasvatama mitmeid unustusse vajunud viinamarjasorte.Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)
Moutard Champagne esindaja Eestis on OÜ MV Eesti
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/PUErvoPryCDOziq42

 

⏰17:00 Esmatutvustus Eestis: Carbon Champagne.
Sissepääs ainult kutsetega.
📍Arhitektuurikeskuse väikse saal (sissepääs Katelde saalist)
Carbon Champagne otsib endale esindajat Eestis ja lähiriikides.

 

⏰17:00 Tomintoul viskit tutvustab Jimmy Robertson. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Arhitektuurikeskuse suur saal (sissepääs Katelde saalist)
Tomintoul viski ametlik esindaja Eestis on Goldberger OÜ
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/EvkMGxDGdvxQkyii2

 

⏰17:30 Saksamaa vanima veinimaja Kloster Eberbach’i veine tuvustab Gintautas Jasinskas. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)

Kloster Eberbach’i veine esindab Eestis AS Prike
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/NjXExlXG20ypZ5vg2

 

Reede, 8. veebruar 2019

⏰12:00 Nonino Distilleriesühe viinamarjasordi käsitöö grappad ja destillaadid.
Nonino käsitöö grappasid, acquavite’i ja sensatsioonilist Amaro ürdilikööri ning nende saamislugu tutvustab Bestwine peasommeljee Juri Brattšik. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)
Nonino Distilleries esindaja Eestis on OÜ Bestwine
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/Ge6OsIkuDDwcqmCB2

 

⏰12:00 Uued veinid Vinorama valikus.
V
eine tutvustavad Anna Booth ja Peeter Tikk
Sissepääs ainult kutsetega.
📍 Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)

 

⏰14:00 „Hea ja huvitav Ida-Euroopa vein – unistus või reaalsus?“
Veine tutvustab sommeljee Urvo Ugandi. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)
Degusteeritavaid veine esindab Eestis AS Liviko
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/8p4sIy8V8Y0ObXcE2

 

⏰14:00 Hispaania unikaalsed veinid ja viinamarjad.
Hispaaniat aitab avastada sommeljee Aivar Vipper. Koolitus toimub koostöös Hispaania Suursaatkonnaga Helsingis. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)

👉Palume registreeruda siin: https://goo.gl/forms/5clfALFsy6NghSLu2

 

⏰16:00 Austria veinimaja Allram – eristuv, kompleksne ja loodusega kooskõlas.

Austria veinimaja Allram veine tutvustab perepoeg Lorez Haas Allram. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)
Allram veine esindab Eestis AS Prike
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/d63syzF1lcM2Ot0u1

 

⏰16.00 Raventos I Blanc & Can Sumoi Masterclass.

Veine tutvustab Anna Booth. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)
Raventos I Blanc & Can Sumoi veine esindab Eestis Vinorama OÜ
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/MbMW0CrTyTSTTf0T2

 

⏰17.30 Penedes veinimaja Parés Baltà degustatsioon ja meistriklass.
Oma veinimaja ja biodünaamilisi veine tutvustab perefirma kolmanda põlve esindaja Joan Cusiné Carol. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Vahetänava saal (sissepääs Vahetänavalt)
Parés Baltà esindaja Eestis on Vinosfair
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/3LOTuZLI5Kr5o5d22

 

⏰18:00 Esmatutvustus Eestis: Carbon Champagne.
Sissepääs ainult kutsetega.
📍 Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)
Carbon Champagne otsib endale esindajat Eestis ja lähiriikides.

 

⏰19:30 Armagnac Damlat meistriklass.
Armagnac eripärasi ja nüansse aitab avastada Samuel Havion. Koolitus on avatud kõigile soovijatele, kuid kohtade arv on piiratud.
📍 Puupakusaal (sissepääs Black box’ist)
Armagnac Damlat esindaja Eestis on Goldberger OÜ
👉Registreeru: https://goo.gl/forms/D5uleOsRUSQIWPLn2

 

Prindi neljapäevased meistriklassid

Prindi neljapäevased meistriklassid

Veinimessil kehtib vanusepiirang 18 eluaastat!