Olen jõudnud Montréali, kaaslasteks 21 sommeljeed kahekümnest riigist. Ilm kohapeal meenutab tavapärast Eestimaist novembri ilma, kus mahalangenud lumi ja 15 kraadine äkk-külm on asendunud ebameeldiva +5oC ja vihmasajuga. Aga see ei olegi oluline. Kohe-kohe on on algamas esimene Somm360 treeninglaager, mis hõlmab endast 5-päevast intensiivset programmi, mis koosneb lisaks pimedegustatsioonidele ja praktiliste harjutustele ka üks-ühele mentorlusest ala parimatega ning ka stressihaldamist koos psühholoogiga. Lisaks kõigele sellele, on see suurepärane võimalus laiendada enda sotsiaalset ringkonda tõeliste asjatundjate ja oma ala tipptegijatega. Sealhulgas Ferran Centelles (El Bulli Foundationi joogidirektor), (Élyse Lambert (2016 5.s parim Sommeljee Maailmas), Greg Lambrecht (Coravini leiutaja), Thomas Perrin (Château Beaucastel veinimeister) ning palju muid tuntud sommeljeesid, veinikirjanikke ning veinimeistreid nii Kanadast kui ka mujalt maailmast.

Ees on nädal intensiivseid treeninguid, ning on tõeliselt raske välja tuua, mida oodata enim. Kongressidel reisime läbi maailma, kus juttu tuleb nii Austriast, Hispaaniast, Prantsusmaast, Portugalist kui Austraaliast. Loomulikult ka topograafiast, terroir’st ja kliimast. Suure osa nädalast moodustab ettevalmistus võistlusteks: degustatsioonid, mentorlus, teenindus ja stressiharjutused. Ajagraafik on tihe, ning uut ja huvitavat leiab siit enda jaoks igaüks.

Somm360 tegemistel tasub silma peal hoida facebookis @Somm360 ja ka veebilehel www.somm360.com

Ketri Leis, Montréal