EELTEADE:

Juunis selguvad Eesti kõige paremad käsitöönapsud

  1. mai 2020 Atla

Atla Mõisa viinaköök, Eesti Sommeljede Assotsatsioon, Ööbiku Gastronoomiatalu  ja portaal „ Eesti Maitsed“  viivad koostöös läbi esmaskordselt Eestis käsitöönapsude konkursi.  Eesti parimad  kuulutatakse välja 6. juunil.

Konkursile registreerus 17 tootjat  kokku 37 napsuga viies erinevas kategoorias. Kõige tihedam saab olema konkurents džinnide vahel. Lisaks hinnatakse veel Eestis käsitöönduslikult valmistatud brändisid, destillaate (puskareid), handsasid ja likööre. Lisaks jookidele, mida hinnatakse pimedegustatsiooni vormis, jagatakse tunnustust ka pakendidisaini ning jookide saamislugude eest.

Žürii esimees Ants Uustalu Ööbiku Gastronoomiatalust leiab, et õige aeg niisuguse konkursi läbiviimiseks on kätte jõudnud. Õlu ja kange naps on olnud Eesti pidulaual läbi aegade. Erinevate jookide valik ja nende tootjate arv on nüüd jälle nii suur, et tublimaid teijaid tunnustada ning huvilistele jookide mitmekesises maailmas teed ja eeskujusid näidata.

Pimedegustatsiooni peakohtunik sommeljee Aivar Vipper: “Tegevsommeljeena näen kuidas osade tootjate joogid ei jõua tarbijateni ja tuntud on vaid üksikuid tegijaid. Omavaheline mõõduvõtmine aitab parimad esile tuua ning ehk tiivustab ka rahvusvahelist edu saavutama. Konkursi tulemused annavad häid vihjeid nendele, kes soovivad oma sõpru, kolleege või külalisi üllatada kvaliteetsete ja huvitavate kohalike napsudega. Kahtlemata on meie joogid maailmaklassi tasemel ja neist võimalik ka tippkokteile valmistada.”

  1. mail koguneb žürii otsuste tegemiseks. 23. mail teeb tööd rahvažürii. Konkursi tulemused kuulutatakse välja 6. juunil.

Lisainformatsiooni jagavad:

Ants Uustalu – žürii esimees (üldküsimused) – 56935515 ja ants@oobiku.ee

Aivar Vipper – joogikonkursi peakohtunik (jookidega seotud küsimused) – 56603020 ja aivar.vipper@gmail.com

Sandra Valk – projektijuht (korralduslikud küsimused)  – 53323259 ja sandra@atla.ee