Kahe võistluse käigus valiti parimad kokteilid

 

Eesti Joogifestival kolis sel aastal olude tõttu küll suures osas veebi, ent Kultuurikatlas selgitati sellegipoolest lisaks parimatele jookidele välja ka parimad kokteilid. Läbi viidi kaks kokteilivõistlust: Junimperium Coctail Trophy ja Parim Eesti Kokteil. Toome lisaks võitjatele välja ka võidukokteilide retseptid.

 

Junimperium Coctail Trophy oli esimene Eesti käsitöödžinni võistlus. Eelvoorus hinnati võistlejate kodukootud videosid, milles iga võistleja valmistas oma signatuurkokteili just Junimperiumi džinniga. Lisaks maitsvale kokteilile olid olulisel kohal inspireeriv lugu ja video atraktiivsus. Kultuurikatlas toimunud finaalis valmistasid võistlejad Junimperiumi võistlusjoogi ja esitlesid seda ühes taustalooga kohtunikele. Parimad kokteilid leiavad koha Junimperiumi baari kokteilikaardil ning esikoha võitja sõidab Londonisse Junipalooza 2021 džinnifestivalile.

 

Võistluse finaali pääsesid Erik Tammeleht, Kristo Tomingas, Zachary Sapato, Ülli-Kristin Uueni, Kristi Piht, Denis Sergejev, Aivo Pensa ja Jürgen Ulla. Eesti käsitöödžinni esimese kokteilivõistluse võitis Erik Tammeleht, teise koha saavutas Kristo Tomingas ja kolmanda koha pälvis Zachary Sapato.

Võitjate retseptid on järgnevad:

 

I koht

Erik Tammeleht (restoran Rudolf)

Nimi: Pärnu

4 cl Junimperium Dry Gin Winter Editionit

2 cl granaatõunasiirupit

0,25 cl mango-tšillisiirupit

1 cl sidrunimahla

3 cl Merlot veini

 

II koht

Kristo Tomingas (Butterfly Catering)

Nimi: Gin!Boom!Bang!

4 cl Junimperium Blended Dry Gini

1,5 cl pihlakasiirupit

2 baarilusikat astelpajumoosi

2 cl laimimahla

3 cl kikerherne vedelikku

 

III koht

Zachary Sapato (vabakutseline)

Nimi: Floatsome attitude

4 cl Junimperium Rhubarbi

2 cl Infusioon Junimperium Navy Strenght Gini ingverisiirupi ja Angostura bitteriga

2 cl aprikoosisiirupit

1,5 cl sidrunimahla

 

 

Eesti Joogifestivalil otsiti ka parimat Eesti kokteili. Selle võistluse osalejad pidid kolme tunni jooksul välja mõtlema uue kokteili, mis oleks ei midagi vähemat ega rohkemat kui see, mida nimi ütleb – parim Eesti kokteil. Võistlejatel oli selle aja jooksul võimalus proovida erinevaid Eestis valmistatud jooke, mille seast valisid nad tooted, mida joogis kasutada. Joogi koostisosadeks pidi olema minimaalselt kolm erinevat toodet ja maksimaalselt kuus toodet. Lühikese ettevalmistusaja jooksul pidid võistlejad kirja saama retsepti ning seejärel valmistama ja esitlema seda juba võistluslaval. Kohtunikud maitsesid, hindasid ja kuulasid jookide inspiratsioonilugusid.

 

Võistlesid Kristo Tomingas, Laur Ihermann, Hirja Niit, Krist-Marii Kaska, Heleen Välba, Kuldar Loime, Ülli-Kristin Uueni, Helger Aava ja Aivo Pensa. Pingelises võistlustules selgus esikolmik: esimese koha pälvis Kristo Tomingas, teise Laur Ihermann ja kolmanda Hirja Niit. Auhinnaks oli 900 euro väärtuses sommeljeede baaskursus.

Võitjate retseptid on järgnevad:

 

I koht

Kristo Tomingas (Butterfly Catering)

Nimi: Mul on pohlad

3 cl Junimperium Blended Dry Gini

2 cl Junimperiumi Sloe Gini

1 cl Atla mõisahärra jõhvikanapsi

4 cl mandariinimahla

 

II koht

Laur Ihermann (Cocktail Sprout)

Nimi: Lume all peidus

5 cl Tohi muraka džinni

4 cl Nudist Princessat

4 cl Pöide humalavett

0,15 baarilusikat askorbiinhapet

 

III koht

Hirja Niit (Venus Club/Kalevi jahtklubi resto)

Nimi: Mine metsa

4 cl Saaremaa Cur džinni

2 cl Ingel jõhvikanapsi

2 cl mustsõstra likööri

1 cl Mamm vaarikajooki

1 cl tikrilikööri

0,75 cl sidrunimahla