ESA juhatuse koosolek
Protokoll
12.november 2020
ESE õppeklass

Osalesid:
Kohapeal:Kristjan Markii, Aivar Vipper, Kristel Türk, Kristi Poom
Kurmet Vasser ja Maarja Zelinski Teamsi vahendusel
ESE: Ene Ojaveski
ESA sekretär ja koosoleku protokollija: Marietta Mitt-Kirsimäe
Päevakord ja otsused:

  1. Saime kirja SA Kutsekojalt palvega ESA esindaja nimetamiseks uueks perioodiks. Seni on ESA-t esindanud seal Ritta Roosaar ning ta on nõus sellega jätkama. Aivar Vipper ja Kurmet Vasser poolt palve Rittale andmaks meile täpsem ülevaade, mis arengud seal toimuvad.
  2. November on Eesti Parim Jook konkursi tulemuste avaldamine Kultuurikatlas. Tegemist on veebis ülekantava üritusega, kus kohal on ainult korraldajad ja võistlejad, publik saab osaleda ainult üle veebi.
    EBA-ga koostöös toimub võistlus Eesti Parim Kokteil, kus peaahind võitjale on ESA poolt koht ESE kevadisel baaskursusel. Lisaks EBA poolt Junimperium Cocktail Trophy ja Eesti Maitsete poolt parimate restoranide tunnustamine. Kohapeal aitavad ESA poolt püritust korraldada Ene Ojaveski, Marietta Mitt, Kristina Ljadov, Kristel Türk.
  3. Marika Tikasega Fotografiska restoranist rääkisime Beaujolais teemal ning 18. november, algusega 15.00, toimub seal Beaujolais Premium degust, mille viib läbi Ketri Leis. Lisaks on Beaujolais Noveau puhul restoranis eripakkumine menüü ja sobivate veinide näol koos DJ-ga.
  4. Rõõm on teavitada ESA uuest koostööpartnerist-Kajakas Pizza, kes hakkab ESA-t toetama HoReCa toetaja tasemel. Rohkem infot Kajaks Pizza kohta on leitav meie kodulehelt sommeljee.ee koostööpartnerite alalehelt.
  5. Eesti Parim Joogikaart konkursile on laekunud 21 joogikaart. Eesti poolt hindavad joogikaarte Matti Timmermann, Kadri Kroon, Kristjan Markii, Aivar Vipper, Karoline Reinhold. Välismaalt hindavad meie joogikaarte lähinaabrite parimad sommeljeed-Kaspars Reitups, Martinas Praviljonis ja Taneli Lehtonen. Tulemused avalikustame detsembris.
  6. Bestwine poolt ettepanek koostöö tihendamiseks ESA ja sommeljeedega püsiallahindluse näol. Bestwine poolt pakkumine kõikidele ESA liikmetele ning õpilastele, kes registreerivad end püsikliendiks,  -30% allahindlust nende Tallinna esinduspoest. ESA juhatus tervitab sellist initsiatiivi ja vastav info liikmetele saadetakse eraldi kirjaga.
  7. Oleme mõnda aega arutanud juhatusega kodumaise veinikonkursi vajalikuse üle, ning Eesti Parim Jook konkursist saadud kogemus annab meile julguse see töösse panna. ESA poolt tegelevad projektiga Kristjan Markii ja Aivar Vipper, kelle ülesandeks on paikka panna konkursi reglement ja ülesehitus. Kristel Türk tegeleb kujundusega, lisanduvad ülesanded jagatakse jooksvalt ning esimesel võimalusel tuleks konkurss välja kuulutada, et tagada piisav ajavaru registreerumiseks. Konkursi nimeks saab Aasta Vein + aastanumber, millal veinid hinnatakse, ehk järgmiseks aastaks on nimi Aasta Vein 2021.