Ceretto Barolo õhtusöök

Tõnis Saar Gastronomy Chef’s table

23. veebruar

kell 19.00

 

Bestwine Studio

Tartu mnt 82G, Tallin

395 € / Bestwine klubiklient

415 € / külaline

 

Õhtusöögil on kohti 22-le külalisele

Ühe broneeringu maksimaalne suurus on 4 külalist

Broneerimine ja lisainfo: joanna@bestwine.ee
Õhtusöögi carte blanche menüüga toob Tõnis Saar meieni tükikese Piemonte kandi kultuuri ja viib meid sellel õhtul tunnetuslikult justkui Barolo mägiste nõlvade vahele. Õhtusöögi juurde pakume unikaalset võimalust nautida Ceretto veinimaja kõige uhkemaid Barolosid – õhtut kroonivad magnumpudelites ühe aia Barolod. Kõige unikaalsem ja hinnalisem on 2012. aasta “Cannubi San Lorenzo”, mis on tõenäoliselt Itaalia kõige kuulsamal künkal laiuv prestiižne veiniaed, millest kuulub Ceretto perele kuldaväärt veerand hektarit. Eritähelepanu väärib ka 2007. aasta “Prapò” aia Barolo, mis eraldati meie ainukordse õhtusöögi tarvis Ceretto perekonna isiklikust veinikeldrist.

«Kui oled kordki elus maitsnud Piemonte Barolosid, ei unusta sa neid iial. On suur tõenäosus, et sellest meelierutavast esmakohtumisest kujuneb kogu elu kestev armastus.»

Federico Ceretto

 

Usume, et käesolevaga kõnetame neid, kelle jaoks esmakohtumine Barologa on juba toimunud ja Federico Ceretto kirjeldatud armastus aina süveneb. Selle armastuse tähistamiseks kutsume teid kordumatule õhtule, kus avaneb võimalus proovida harukordseid veine, millest kõneleb Ceretto veinimaja esindaja Mattia Pagliasso. Neid veine saab nautida koos Tõnis Saare poolt teie silme ees valmivate roogadega.

 

Tõnis Saar on nomaadkokk, kes on ammutanud kogemusi Šotimaal ja hiljem Rootsis, kus ta töötas kahe Michelini tärniga tunnustatud restoranis Fäviken. Eestisse naastes kasutas ta oma oskusi ja teadmisi kohaliku gastronoomia edendamiseks. White Guide valis 2019. aastal Tõnis Saare aasta kokaks ning kuulutas 2022. aastal Tõnis Saar Gastronomy Eesti tähtsaimaks külalislahkuse valdkonna edendajaks.

 

Ceretto õhtusöögi inspiratsiooniks käisime Piemontes Ceretto veinimajas, et degusteerida üle veinid. Lisaks külastasime kohalikke restorane Barolos ja Astis, mille krooniks oli õhtusöök Ceretto veinimajale kuuluvas kolme Michelini tärni restoranis Piazza Duomo. Unustamatute kogemuste põhjal valmib 23. veebruariks ainukordne menüü, millega soovime teiega jagada meie kustumatuid emotsioone.

Tervitus

Ceretto Barolo Chinato kokteil 

Esimene käik

2022 Ceretto “Blangé” Langhe Arneis DOC, MAGNUM

Teine käik

2015 Ceretto Barolo “Brunate” DOCG

La Morra kommuuni üks kõrgemini hinnatud Nebbiolo aedu Brunate laiub kokku 28 hektaril, millest 5,6 hektari suurune ida- ja lõunasuunaline ala kuulub Cerettole.

Kolmas käik

2018 Ceretto Barolo “Bricco Rocche” DOCG

Bricco Rocche on Castiglione Falletto piirkonna üks nooblimaid ja väiksemaid aedu. Vaid pisut üle hektari suurune aed laiub 350-385 meetri kõrgusel merepinnast ja kuulub 100% Cerettole. Bricco Rocche aia kohal asetseb 2000. aastal Ceretto poolt rajatud “The Cube”, millest on saanud kogu Barolo piirkonna geograafiline maamärk.

Neljas käik

2012 Ceretto Barolo “Cannubi San Lorenzo” DOCG, MAGNUM

Cannubi viiest alamregioonist on Cannubi kõige pisem, koguulatusega veidi vähem kui 2,5 hektarit. Ceretto perekond omab pisikest, vaid veerand hektari suurust tipukest, millel asuvas aias kasvavad traditsioonidel põhineva maaharimismeetoditega viljeletud väärika vanusega viinapuud. Kagusuunaline aed haarab kõrgeima osa Vallettast ning on oma 315 meetri kõrgusega üle merepinna ühtlasi kõrgeim tipp kogu mägisel alal.

Viies käik

2007 Ceretto Barolo “Prapò” DOCG, MAGNUM

See eriti kõrge kvaliteediga Barolo tuleb Serralunga d’Alba kommuunist. Prapò nimeline aed on tibatilluke, kokku 8,5 hektarit, millest Ceretto osa on 2,4 hektari suurune. See oli ühtlasi Ceretto pere esimene Barolo põld. Viinamarjarivid on lõuna- ja kagusuunalised. Viinamarjad saavad Prapò jaoks valmis teistest paikadest pea 10 päeva hiljem.

Kuues käik

Ceretto “Santo Stefano” Moscato d´Asti

TSG Ceretto degustatsioonil, jaanuar 2024
Piazza Duomo peakokk Enrico Grippa ja Tõnis Saar, jaanuar 2024
“The Cube” ja Bricco Rocche veiniaed

BESTWINE OÜ

Bestwine Studio

Tartu mnt 82G, Tallinn

Avatud kokkuleppel
Telefon +372 5348 2800

Bestwine Veinipood

Kentmanni 6, Tallinn

Avatud E–L 11–21 P 15–21
Telefon +372 622 8970

+372 5300 8500