Kuidas veine hinnati?
Veine hinnati 100 punkti süsteemis ja hindamise objektiivsuseks anti grupile veini baasinfo ning hinnaklass, kus iga € märk tähistab 10 eurot hinnasammu hulgimüügihinnas, ilma käibemaksuta.
Keskmise tulemuse alusel antakse medalid
90 + = Kuldmedal, rahvusvahelises mõõtmes tipptasemel vein
83 + = Hõbemedal, omas klassis silmapaistvalt väga hea vein
77,5 + = Pronksmedal, omas klassis hea vein
Erinevaid veine laekus konkursile 408, 35-lt erinevalt veinimaaletoojalt/valmistajalt.
Veinid jagati gruppidesse stiilide, värvuste, piirkonna või viinamarjasordi või nende segude järgi. Iga gruppi juhtis kogenud grupijuht, kes kogus kokku punktid, jälgis nende ühtlast taset ja vajadusel tõstatas diskussiooni hindajate vahel tulemuste täpsustamiseks/ühtlustamiseks.
Välja anti:
Kuldmedalid: 28
Hõbemedalid 84
Pronksmedalid: 120
Grupijuhid
Aivar Vipper
Ketri Leis
Igor Sööt
Kristjan Markii
Hindajad
Degusteerimistel osalesid sõltumatud sommeljeed ning vaatlema/hindama kutsutud ajakirjanikud ja kaubandusketi veinide sisseostujuhid.
Anastassia Puntussova Neto
Arne Pajula
Imre Uussaar
Kurmet Vasser
Aare Karolin
Maarja Zelinski
Eliise-Hanna Hermann
Oskar Pihlik
Kristel Türk
Indrek Poolak
Aron Rahu
Kalev Vapper
Tarvo Sarapuu
Alex Pogrebnoi
Kadri Kroon
Anne-Mari Pikand
Andrus Laaniste
Marko Mägi
Natalja Kudinova
Inga Hermanson
Erno Kaasik
Nele Tiiman
Andre Peremees
Mikk Parre
Inga Kozlova
Martin Hanson
Verner Lepp