25 aastat Saaremaa Vodkat:
teed eestlaste südamesse sillutasid kanasuled ja Marko Matvere
Tänavu 25. juubelit tähistava Saaremaa Vodkat tootva Altia Eesti AS-i ajalugu on kirev ning maitseküllane nagu jook isegi. Selja taha on jäänud iseseisvumisjärgne aeg ning hulganisti tootearendust. Juubeliaasta puhul meenutavad Altia töötajad firma alustamis- ja edulugu.
Kui on keegi, kes on Saaremaa Vodka loomise juures olnud ning tänase Altia Eesti teekonnal algusest peale kaasa löönud, on see pearaamatupidaja Inna Mäelt.
“Mäletan, et astusin uue tööstuse uksest sisse ning omanik ütles mulle õhinaga “Inna, vaata kui suured ja sobivad tootmisruumid me ostsime!” ning samal ajal nägin, kuidas kanalas suled lihtsalt lendasid…,” meenutab Inna.
Viin võimaldab toiduga teha imelisi asju – marinaadis pehmendab liha, lisab erinäolist maitset ja sobib isegi magusrooga magustama.
“Sisuliselt toimib viin toidus nagu sool magusates ja suhkur soolastes roogades – elavdab ja võimendab valmistatava toidu olemasolevaid aroome ja maitseid,” räägib Saaremaa Vodka brändijuht Kerli Tamm.
Saaremaa Vodka Must Sõstar on rikkalikult marjase ja pehme maitsega mustasõstraviin, mille aroomis ja maitses tunda küpseid ja mahlaseid musti sõstraid.
Vodka valmistamisel on kasutatud naturaalset mustasõstramahla, mille tulemusel on Saaremaa mustasõstraviin eriti eheda ja marjase maitsega.
Viina ümber liigub palju müüte ja stereotüüpe, mistõttu suhtutakse sellesse jooki teatava eelarvamusega. Kuidas siis juuakse viina tegelikult? Kas heas seltskonnas on soliidne piduroa kõrvale viina pakkuda?
„Tegelikult on viina näol tegemist väärt joogiga ning pole sugugi üllatav, et maailma TOP5 kõige kallimad viinapudelid kannavad koguni seitsmekohalist hinnalipikut,“ räägib Altia Eesti sommeljee Riho Teder.