Kui kodus istumisest on juba küllalt, siis mine sõprade või perega loodusesse. Haara kaasa toidukorv ja sobiv vein Liviko Cash&Carryst. Veinisoovitusi toidukorvi jagab meie sommeljee Urvo Ugandi.
Cremant de Luxembourg, Domaine Vinsmoselle, Luksemburg
Kuumuta salveilehti paar minutit hästi tasakes õlis, nii et õli oleks veidi salveimaitseline. Jahuta õli, lisa kanalihakuubikud ja lase 2 tundi maitsestuda.
Torka kanakuubikud, kirsstomatid ja salveilehed vaheldumisi varraste otsa ning küpseta grillahjus või sütel. Grillimise ajal pintselda vardaid paar korda salveiõliga.
1 pakk Santa Maria kuivmarinaadisegu ribidele (BBQ RUB for Ribs)
2 dl Santa Maria suitsumaitselist BBQ-kastet (Hickory)
VALMISTAMINE
Eemalda noa abil ribiplaadilt kelme ning hõõru mõlemalt poolt kuivmarinaadiseguga.
Ribid jäävad maitsvamad, kui grillid neid kaudsel kuumusel. Selleks aseta grillbrikett grilli ühte serva, et see jääks lihast pisut kõrvale. Kui söed parajalt hõõguvad, tõsta liha grillile ning sulge kaas. Iga poole tunni tagant ava kaas ja kontrolli, et grill poleks liiga kuum. Grilli kuumus peab olema 150 °C. Vajadusel lisa sütt.
Ribid on valmis 1 1/2 –2 tunni pärast, kui liha hakkab kondi küljest lahti lööma.
Karamellise pinna saamiseks pintselda ribisid BBQ-kastmega ning küpseta veel 15 minutit. Seejärel tõsta ribid grillilt ning keera fooliumisse.
Kui lased ribidel 10 minutit järelvalmida, saad mahlasema tulemuse.
Serveeri koos BBQ-kastme ja kartulisalati või friikartulitega.