Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipurgist 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.
Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.
Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju.
Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli.
Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.
Lõika pardifilee rasvase osa peale kerged sälgud, aga nii, et ei vigastaks liha. Maitsesta musta pipra ja maitseaineseguga.
Lase lihal 15-30 minutit tõmmata, siis alusta grillimist. Esmalt aseta liha grillile, rasvane osa ülalpool. Küpseta liha grillil vahepeal teist külge keerates 20-30 minutit, kuni see on mõlemalt poolt pruunistunud ja saavutab sisetemperatuuri u 62C.
Tõsta liha grillilt ja lase fooliumi all 10-15 minutit tõmmata ja järelküpseda.
Lõika ristipidi peened viilud ja tõsta need välja valgunud lihamahlade sisse mõneks minutiks seisma, siis serveeri.