1. november

18.00

Istandusest lauale / Terroir to Table

Rež/Dir Rasmus Dinesen

Taani/Denmark 2022, 80 min

Inglise ja prantsuse keeles, ingliskeelsete subtiitritega / In English and French, with English subtitles

 

Terroir to Table on veinimaailma mõiste, mille tähtsus omandab veinide olemuse ja eripära mõistmisel filmi jooksul üliolulise koha.

Vein ei ole ainult vein. See on töö ja kirg, mis ei lõpe kunagi. Vein on suhtlemine, hea seltskond ja toit ning meelte avanemine. Vein areneb ja muutub biodünaamilisemaks ning täiustuvad teadmised ja arusaamad inimkonna ajaloo kõige tsiviliseeritumast joogist.

„Istandusest lauale“ on teekond viinamarjaistandustesse, veinikeldritesse ja kallitesse gastronoomilistesse köökidesse, kus pühendunud eksperdid otsivad täiuslikke kombinatsioone veini ja toidu vahel. Arvamust avaldavad professorid, toiduteadlased, sommeljeed, kokad, veinieksperdid ja enoloogid.

Film on sama lahe ja elegantne nagu kergelt jahutatud Pinot Noir lambalihaga või külm Chablis austritega.

 

Filmile teeb sissejuhatuse Bestwine sommeljee Juri Brattšik.

Filmilinastus on publikule tasuta.

FB event linastuse kohta siin: https://www.facebook.com/events/6166946179986789

 

Eng:

From the bare wine fields in winter, through the cellar to the finished bottle, served table side at high quality restaurants, this film delves into all aspects of wine – the pairing with food, the creation of great wine, the pleasures and hard times in a vineyard – together with an oenologist, a professor, a food scientist, sommeliers, chefs and wine experts.

The film reveals different aspects of taste and flavour, physics and chemistry, microbiology and more, to show what is really going on when great wine is paired with exquisite food.

Klipp: https://vimeo.com/688566657

https://www.drsales.dk/programmes/terroir-to-table/