Šampanja  ·  Vahuvein  ·  Valge vein  ·  Rosé vein
Punane vein  ·  Kange alkohol  ·  Alkoholivaba vein

Tärn Tärn Tärn x Maido Maiste x Bestwine

Save the Date!

7. september

Kell 19.00

Tärn Tärn Tärn, Tabasalu

aadressi edastame, nagu Tärn Tärn Tärnile kombeks, pärast broneeringu kinnitamist

Pilet klubikliendile:

139 € / külaline

Pilet: 149 € / külaline

Broneerimine ja lisainfo:
anneli@bestwine.ee ja +372 505 2875

Algava hooaja veiniõhtusöökidele anname avapaugu pisut teisiti, kui seni kombeks olnud, minnes külla täiesti formaadivälisele restoranile Tärn Tärn Tärn, kus õhtusöögi menüü eest kannab hoolt külalispeakokk Maido Maiste. Veiniõhtusöögi klassikalist formaati lõhub seegi, et kui tavapäraselt dikteerib meie õhtusöökide menüü suures osas külla saabuva veinimaja piirkond ja veinivalik, siis sel korral valmib kõigepealt menüü ja alles seejärel sobitame veinid. Külla ei tule ühtegi veinimaja, vaid menüü maitsmisel panevad pead kokku Bestwine’i ja Tärn Tärn Tärni sommeljeed (täiesti subjektiivse arvamuse kohaselt on tegemist valdkonna absoluutse koorekihiga!).

Midagi proovime siiski ka formaati mahutada, seega saame öelda, et õhtusöök on… umbes-täpselt 5-käiguline. Täiesti kindlalt saame aga väita, et õhtusöök hõlmab lisaks menüüle ka roogade juurde sobitatud parimaid võimalikke veine Bestwine’i valikust.

Muus osas oleme täna aga sama äraootavad, nagu austatud lugeja, kellel soovitame huvi tärkamise korral kiiresti kohad broneerida, sest Tärn Tärn Tärnis on nende arv garaažirestole kohaselt piiratud.

Maido Maiste

Tänaseks vabakutselise peakoka elu nautiva Maido kulinaarne teekond hõlmab Sous Chef’i rolli Pädastes, peakoka positsiooni Tsunftis ja Kotzebue Bakery eestvedamist. Eeltooduga võrdselt oluline on mehe kujunemisloos peakokana olnud kodune toidukasvatamise ja -valmistamise kultuur, milles ta lapsena elas.

Maido kokakunsti peamine alustala on leida „delikaatne maitsete balanss“. See on see, mis on temale endale ülesandeks ning „hambus“, kui teised selles eksivad. Maido ei eelista ühegi konkreetse riigi või piirkonna kööki ega toorainet. Olulisim on kvaliteetne tooraine mistahes piirkonnast ning sellest tehtud hea söök. Siiski, tema suur lemmik on Aasia, eriti Jaapani köök. Samas ilma Prantsuse köögita pole ka midagi olemas, leiab ta. Ning loomulikult on tähtsal kohal ka Eesti enda hea ja parim – seetõttu võib Maidoga näiteks tundide viisi rääkida, missugune peab olema õige tomat või kartul.

* * *

Tärn Tärn Tärn on Tabasalus harva tegutsev formaaditu garaažiresto. Nimi viitab sellele, et Michelini soovitustesse suhtutakse kerge huumoriga. Pakutakse seda, mille järgi Märten Kadul (või kellelgi teisel, kes restorani avamise õhtul peakokk juhtub olema) parasjagu isutab ja mille tegemiseks tuju on. Ka veinivalik on Tärn Tärn Tärnis äärmiselt personaalne, pidevalt muutuv. Garaažirestoris on tegevad suisa kaks võistlemiskogemusega sommeljeed Oskar Pihlik ja Tanel Turk.

Kolme tärni restorani aadressi saate teada lauabroneeringu järel. Avatud ollakse suvaliselt, ehk siis kui ei olda suletud. Kohti on vähe, avamispäevi veelgi vähem. Võib juhtuda, et meeleolu on kohapeal ülev ja peale ausat ning maitsvat söömingut läheb garaažis sujuvalt peoks.

Ristorante Flavore trühvlite õhtusöök

23.08 kell 19.00

 

Õhtusöögi peakokk Kārlis Rūdolfs Aiše ning spetsiaalselt selleks ürituseks Lätist saabuv kokk Sergejs Siporovs on loonud menüü, mille juurde on veinid sobitanud Bestwine sommeljee Juri Brattšik, kes kohapeal ka külalistele veine tutvustab.

BESTWINE OÜ

Bestwine Studio

Tartu mnt 82, Tallinn

Avatud kokkuleppel
Telefon +372 5348 2800

Bestwine Veinipood

Kentmanni 6, Tallinn

Avatud E–L 11–21 P 15–21
Telefon +372 622 8970

+372 5300 8500