Veine hindasid: Aleksei Pogrebnoi, Natalja Kudinova, Kristina Remmel, Verner Lepp, Arne Pajula, Külli Rannamägi, Peke Eloranta, Tanel Eigi, Anne-Mari Pikand. Paneeli juhtis sommeljee Karoline Reinhold.

  • Parim vahuvein – Uue-Saaluse Veinitalu Ebaküdoonia vahuvein.

Hõbemärgi teenisid Siidrikoja ja Uue-Saaluse veinitalu mustsõstra vahuvein „Ruben”, Murimäe Veinikeldri ebaküdoonia vahuvein „Cydonia” ja Weinpalu rabarberi vahuvein „Vahur”.

  • Parim kuiv vein – Valgejõe Veinivilla Erik Menvedi Pohlavein 2018.

Hõbemärgi teenisid Heinzi Veinikeldri 2014. aastakäigu õunavein ja Järiste Veinitalu

  1. aastakäigu Regent viinamarja vein.

  • Parim poolmagus kuni magus vein – Põltsamaa Kuldne 2014.

Hõbemärgi teenisid Peninuki kangestatud õunavein Upsakas, Jaanihanso Mahe Jääsiider 2018 Cognac Cask, Mamm&Frukt Poolmagus vaarikavein ja Tori Siidritalu Magus mustsõstravein.

 

Karoline Reinhold kommenteeris hinnatud jooke järgnevalt: “Toon välja enam meelde jäänud joogid. Weinpalu rabarberi vahuvein Vahur on väga hea happesusega värske ja karastav jook. Ehkki see ei olnud kompleksne, jäi jook meelde muljetavaldava balansiga. Jaanihanso Cassis Mahe Mustasõstravahuvein jäi eriti meelde järelmaitse poolest (sealhulgas selle pikkuse). Põnev roheline köögiviljade noot jäi püsima. Mõne jaoks võib see olla ehk häiriv, minu jaoks oli see aga väga põnev ja isikupärane. OÜ Siidrikoda koostöö Uue-Saaluse veinitaluga: mustsõstravahuvein Ruben. See jook paistis silma kõige komplekssemana. Veini kehand oli ümar, keskmaitses oli tunda tanniine, happesus balansseeris kenasti veini puuviljasust. Valgejõe Veinivilla Erik Menved pohlavein oli päeva lemmik. Väga ilus balanss happesuse, tanniinide ja kerge, ent kompleksse kehandi vahel. Jahutatuna mõjus robustsemana, ent veidi soojemana tulid läbi mitmekihilised sekundaarsed aroomid.

Poolmagusate kuni magusate veininide kategooria oli üleüldiselt lemmik ja negatiivseid näiteid ei olnudki. Lemmikuteks kujunesid aga kolm järgnevat jooki. Põltsamaa Kuldne 2014 veini iseloomustab väga meeldiv komplekssus, aga hapet jäi natuke puudu. Jaanihanso Mahe Jääsiider 2018 Cognac Caski puhul oli jällegi vastupidi. See oli liiga happeline ja toiduga sobitamine oleks ehk keerulisem, sest järelmaitses tuntav hape on karm, ehkki väga meeldiv. Peninuki Upsakas oli päeva huvitavaim jook ja suur üllataja. Vürtsikas, ürdine ja puuviljane.