Kahe mere vahel Itaalias, Puglias on Negroamaro viinamarjast valminud suurepärane rosé. Välimuselt kahvaturoosa, kerge vasehelgiga, värske ja delikaatne vein, mis on komplimendiks värsketele salatitele ning kergetele kala- ja kanaroogadele. Üllatavalt elegantne ning mõnus kaaslane nautimaks suvist aega. Lisaks, mis seal salata, ka pudeli eriline klaaskork näeb kena välja, tagades ühtlasi veini värskuse ja mugava käsitlemise.
2. CHATEAU GASSIER LE PAS DU MOINE ORGANIC SAINTE VICTOIRE AOP
Roosade veinide maailmas on kõige hinnatumad veinid pärit Cotes de Provence’i piirkonnast. Ch.Gassier on üks piirkonna tipptootjaid, mis järgib orgaaniliselt puhaste veinide valmistamise meetodeid, luues vahemereköögi ja salatite juurde suurepärase kuiva, marjase ning ürdiste nootidega veini. Üks universaalsemaid veine, mis sobib nii kergete kanast ja kalast valmistatud eelroogade juurde kui ka värskete juustudega.
Barton & Guestier Côtes de Provence Rosé on delikaatse aroomiga vein, milles on tunda punaseid suvemarju (peamiselt metsmaasikaid ja vaarikaid), kergelt vürtsi ning valgeid lilli. Maitselt marjane ja värske, tasakaalustatud karge happesusega ning pika kreemja ja õrna järelmaitsega. Ideaalne aperitiiv, suurepärane kaaslane grillitud kala ja aasiapäraste roogade kõrvale.
Toscana on üks kuulsamaid veinipiirkondi, kuigi ehk vähem tuntud oma rosé veinide poolest. Maremmast pärit Syrosa annab edasi värske marjase noodi Sangiovese ja pehme küpse noodi Syrah marjast. Kahe suurepärase maitse kooslusest leiate põneva ning nüansirikka veini, mis valminud kõiki jätkusuutliku tootmise põhimõtteid järgiva Rocca Di Montemassi veinimeistri hooolika töö tulemusena. Vein sobib hästi aperitiiviks ja punase kala juurde.
Kergelt nauditav kuiv ja karge rosé ühest maailma parimast rosé piirkonnast. Kas grillid kala või teed head kitsejuustusalatit – see rosé on just sobivaks kaaslaseks.