“EESTI PARIM KOKTEIL 2019” VÕITJA ON HENRI JÜRGENSTEIN
- novembri õhtutundidel toimus Kultuurikatlas, Eesti Joogifestivali raames, juba kolmandat korda kokteilivõistlus “Eesti Parim Kokteil 2019”, mille võitjaks osutus Henri Jürgenstein Frank Bistrost. Teise koha saavutas Mihkel Kahn Oko restoranidest ning kolmanda Kristo Tomingas Cocktail Catering’ist.
Peauhinnaks oli Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon pannud välja Eesti Sommeljeede Erakoolis kevadel toimuva veinitundja baaskursuse maksumusega 950 €.
Esmaspäeva pärastlõunal asus võistlustulle 22 Eesti kokteilivõlurit, kellest kümnele oli see elu esimene võistlus. Kahe tunni jooksul tuli neil tutvuda festivali väljapanekuga, sealt oma kokteiliks vajalikud komponendid leida ja neist lõplik võistlustöö valmistada. Klaasid ja kaunistused olid võistlejatel kaasas, sellest lähtuvalt kujundati ka joogi kategooria ning iseloom. Eelvoorus pidid võistlejad valmistama ühe kokteili ja selle esitama maitsekohtunikele, kelleks olid kogenud baarmenid Tiina Oja, Marko Hade ja Sven Selbak. Lisaks esikolmikule olid finaalis võistlustules veel Ülli-Kristin Uueni Pegasusest, Aivo Pensa Kalevi Jahtklubi Restost, Vladimir Aret Geneva Ööklubist, Elin Liivas Tartu Püssirohukeldrist, Kätlin Vaarmaa restoranist Juur.
“Võistluse eesmärgiks on eelkõige arendada meie joogikultuuri ja tutvustada kohalike toodete võimalusi oma loomingu valmistamisel,” võttis võistluse kokku žürii liige, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president ja Eesti Joogifestivali üks korraldajaid Kristjan Markii.
Žüriis töötasid veel Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni juhatuse liige Kristel Türk, Parrott Mini Bar’i perenaine Teele Raam–Pello, Whisper Sister’i perenaine Irina Markina ning Maitsed.ee peatoimetaja Martin Hanson.
Henri Jürgensteini võidukokteil Lõuna–Eesti:
3 cl Distilliiriumi Metsis Hemp
4 cl Liviko Re-Crafter’s Gingerroot
1 cl värske laimimahl
4 cl Siidrikoja Äpu mulliga õunamahl
Kaunistus: Auster, lill ja tüümian
Teise koha võitnud Mihkel Kahn’i kokteil ChengDu:
3 cl Peninuki Pommeau
1,5 cl Põhjaka ploomi Eau de vie
4 cl Nudisti Rabarbra vahuvein
2 cl Pihtla õlleköögi nisuõlu
0,5 cl Mamm & Frukti marjaveiniäädikas
1 cl suhkrusiirupit
Kaunistus: söödav lill
Kolmanda koha võitnud Kristo Tomingase kokteil Gottlieb:
3 cl Liviko Crafter’s London Dry Gin
1 cl suhkrusiirup
2 cl Lahhentagge alkoholivaba džinn
6 cl Nudisti vahutavat tikriveini Printsessa
1 baarilusikas Lahhentagge toomingalikööri
Kummel
Kaunistus: lill
Kokteilide fotod,: Lauri Laan
Esikolmiku foto: Tiit Mõtus
Korraldajad:
MTÜ Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon
MTÜ Eesti Baarmenite Assotsiatsioon
Rohkem infot:
Angellika Larkina
Eesti Baarmenite Assotsiatsioon
Tel: 566 49 850
Kristjan Markii
Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president
58 182 682