RESTORANI TOIT PAPP- VÕI TERMOKARBIS EI KÕNETA? PEA ISE ENDALE KODUS RESTORANI!

Leia Liviko Cash&Carryst hea hinnaga sobiv vein koos meie hinnatud sommeljee Urvo Ugandi toidusoovitusega.

Chardonnay, Single Vineyard Vińa Cono Sur, Casablanca Valley, Tšiili

Tutvu veiniga siin

 

Ribolla Gialla, Marco Felluga, Collio, Itaalia

Tutvu veiniga siin

 

Pinot Gris, Chateau Ste. Michelle, Columbia Valley, Washington State, AÜ

Tutvu veiniga siin

 

Chardonnay, Gröf Buttler, Eger, Ungari

Tutvu veiniga siin

Kartuli-lõhevorm

VAJA LÄHEB

  • 600 g kooritud kartuleid
  • 500 g forelli- või lõhefileed
  • 8 päikesekuivatatud tomatit õlis
  • 2-3 sl tomatimaitselist oliiviõli
  • 2-3 küüslauguküünt
  • peotäis värsket basiilikut
  • soola ja musta pipart

 

VALMISTAMINE

 

Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipurgist 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.

Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.

Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju.

Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli.

Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.

 

Retsept pärineb siit

Chianti Classico, Rocca delle Macie, Toskaana, Itaalia

Tutvu veiniga siin

 

Egri Bikaver, Bolyki, Eger, Ungari

Tutvu veiniga siin

 

Pinot Noir, Edoardo Miroglio, Traakia, Bulgaaria

Tutvu veiniga siin 

 

Syrah, Chateau Ste. Michelle, Columbia Valley, Washington State, AÜ

Tutvu veiniga siin

 

Grillitud pardifilee

VAJA LÄHEB

  • 4 pardi rinnafileed
  • BBQ-RUB maitseainesegu
  • musta pipart

 

VALMISTAMINE

Lõika pardifilee rasvase osa peale kerged sälgud, aga nii, et ei vigastaks liha. Maitsesta musta pipra ja maitseaineseguga.

Lase lihal 15-30 minutit tõmmata, siis alusta grillimist. Esmalt aseta liha grillile, rasvane osa ülalpool. Küpseta liha grillil vahepeal teist külge keerates 20-30 minutit, kuni see on mõlemalt poolt pruunistunud ja saavutab sisetemperatuuri u 62C.

Tõsta liha grillilt ja lase fooliumi all 10-15 minutit tõmmata ja järelküpseda.

Lõika ristipidi peened viilud ja tõsta need välja valgunud lihamahlade sisse mõneks minutiks seisma, siis serveeri.

 

Retsept pärineb siit

Liviko Cash&Carry joogilistist leiad palju maitsvaid tooteid ja häid pakkumisi.

Tutvu joogilistiga!