Wine & Blind 2023 – meelelahutuslik võistkondlik mõõduvõtmine veinide ja teiste jookide pimedegustatsioonis ning teadmistes.
Iga kuu kogunevad varem moodustatud võistkondade esindajad mõne ESA HoReCa toetaja juures või mujal, et sõbralikult ja lõbusalt degusteerida (pimedalt) erinevaid jooke/veine ning nende äratundmisega koguda punkte, mille alusel selgub selle õhtu võitja. Kokku on 2023. aastal plaanis teha seitse sellist õhtut – neli esimesel ja kolm teisel poolaastal. Igal korral on teema, mis enne järgmist etappi välja kuulutatakse. Teemale vastavalt serveeritakse igale võistkonnale veinid, mille degusteerimise tulemusena tuleb vastata toote kohta esitatud küsimustele. Kui õiget vastust esimeses ringis ei selgu, antakse küsimuse kohta vihje. Esimene etapp toimub 23. jaanuaril, edaspidi iga kuu kolmandal esmaspäeval.
Degusteerimisi võib tulla varieeruvates stiilides: suuline, kirjalik, pikk, lühike jne. Lisaks on igal etapil teemaga haakuv viktoriin, mis on keerukuselt pigem silmaringi laiendav ja lõbus. Nende ülesannete alusel kogub iga võistkond punkte, mille alusel selgub paremusjärjestus.
Võistkond, kes kõigi etappide jooksul enim punkte kogub, tunnistatakse aasta parimaks degusteerijaks ning tiitliga kaasneb mõistagi ka preemia.
Peaauhind koosneb seitsme etapi jooksul kogunenud osalustasude laekumise osast ja ESA panusest, mille eest soetatakse auhinnaks koostööpartnerite tooteid ja kinkekaarte.
Kõige olulisem on aga osalemine!
Kuidas seda teha?
Moodustage nais-, mees- või segavõistkond, kuhu kuulub kaks kuni viis liiget. See võib olla restoranikollektiiv, ESA toetajad, sõpruskond, ESE õpilaste seltskond, veiniklubi, maaletoojate kollektiiv vms. Pange võistkonnale nimi ja registeerige võistkond ja selle liikmed 16. jaanuariks SIIN.
Võistkondade arv on piiratud max 15 võistkonnaga ja võistkonna registreerimiseks on sel korral tasu 50€, et katta ära osa korralduskuludest.
NB! Osaleda saab ainult ühe võistkonna töös!
Oluline, et igal etapil osaleks vähemalt kaks võistkonna esindajat. Töögraafikutest ja eraelust johtuvalt ei saa arusaadavatel põhjustel alati kõik viis liiget osaleda.
Iga korra jaoks on eraldi registreerimine.
Iga kohale tuleva osaleja eest tuleb maksta osalustasu, ESA liikmel / koostööpartneril 15€, teistel 20€.
Osalustasudest 30% läheb auhinnafondi ja ülejäänute eest soetame tooteid degustatsioonidele ja/või katame koha rentimisega kaetud kulutused. |