Eesti Sommeljede Assotsiatsiooni koolitused
Itaalia veinipeol Haapsalus 31.mai ja 1. juunil.
Koolitused ja degusteerimised avatud kõigile huvilistele
Ehte 2, endised kaupluse ruumid.
Reede, 31.mai
15.00: Kuidas saada veinist maksimaalne elamus..
Miks on oluline õige temperatuur, mida tähendab veinile õige pokaal, ning millal aereerida või dekanteerida veini. Lihtsad, kuid olulised võtted, mida me kõik saame ka kodus praktiseerida veinist parima elamuse saamiseks. Koolitus sobib kõigile veinihuvilistele ja toitlustuskohtade töötajatele.
Lektor: Kristjan Markii
Osalustasu: 10 €
Registreerumine: https://forms.gle/zuj5E8BFJGcwEH7y8
18.00: La bella vita -avastame Itaalia parimaid vahuveine. Degusteerime kõiki tuntuimaid ja parimaid Itaalia vahuveine, teeme selgeks nende valmistamise ja päritolu.
Seda Itaalia valmistab palju vahuveine teame me kõik. Meie avastame milliseid neist peetakse parimateks, kuidas ja kus neid valmistatakse. Degusteerime kaheksat kõrge kvaliteediga ja isikupärast vahuveini.
Lektor: Kristjan Markii
Osalustasu: 35 €
Registreerumine: https://forms.gle/gzGzncQmNBjtxnDo7
Laupäev, 1.juuni
11.00: Toidu ja veini sobitamise meistriklass Itaalia veinide näitel.
Kuidas sobituvad omavahel toidu maitsed ja veini maitsed, ning kuidas leida see kõige õigem vein oma toidu kõrvale. Koos praktiliste näidetega ja Itaalia veinidega me avastame selle põneva maailma, mis avardab silmaringi ja maitsemeeli.
Koolitus sobib kõigile veini- ja toiduhuvilistele ning toitlustuskohtade töötajatele.
Lektor: Aivar Vipper
Osalustasu: 15 €
Registreerumine: https://forms.gle/zcU1W4KK3Y6D2Vjj6
13.00: Itaalia parimad juustud ja sobivad veinid nende kõrvale
Kuulsad Itaalia juustud panevad vett jooksma iga juustusõbra maitsemeeled. Koolitusel me õpime neist parimaid lähemalt tundma ning degusteerime nende kõrvale sobivaid veine.
Lektor: Kristjan Markii
Osalustasu: 20 €
Registreerumine: https://forms.gle/5EpTWPGpKvKHbjtA8
15.00: Itaalia avastamata aare – unikaalsed veinid Sitsiiliast.
Sitsiilia unikaalsed viinamarjad, mis on maailma vallutamas, ootavad lähemat tutvust ja degusteerimist. Nerello Mascalese, Frappato, Grillo, Cattarato, Carricante ja Zibibbo on vast mõnedest nimedest, mida Sitsiilia pakub oma unikaalsest veinivalikust. Parimaid leide ja elamusi ESA veinireisist Sitsilliasse tutvustab reisi üks korraldajatest Aivar Vipper.
Lektor: Aivar Vipper
Osalustasu: 15 €
Registreerumine: https://forms.gle/gi84bReMgLNMQZHR8
17.00: Aperativo-Itaalia gastronoomia ja elustiili lahutamatu osa
Mis on Aperativo, mida selleks pakutakse ja kuidas neid ise valmistada.
Proovime Itaalia kuulsaisd bittereid ja teisi Itaalia aperatiive, õpetame kuidas ise teha lihtsamaid kokteile ning proovime kõrvale sobivaid suupisteid.
Lektor: Kristjan Markii
Osalustasu: 10€
Registreerumine: https://forms.gle/EraZNPZKET4xUnNb6
Küsimuste korral palume ühendust võtta e-postil: info@sommeljee.ee