Kevadine laupäev, 3. mai on vahvate sündmuste päralt: külastajatele avatakse pidulikult 23 veinimaja uksed üle kogu Eesti, saab degusteerida parimaid jooke ja näha-kuulda iga veinimaja unikaalset lugu. Avatud on nii omanäolised kodukohvikud kui peenemad restoranid, jagatakse teadmisi taimekasvatuse ja joogitootmise kohta. Lisaks näitused, kontserdid, laadad ja muu huvitav – vaata veinimajade programme, pane seltskond kokku ja tule külla!
Mis toimub?
- Degusteerida saab kõikjal, esitletakse uusi jooke ja pakutakse auhinnatud lemmikuid. Mitmes majas saab proovida ka Eesti oma viinamarjadest valminud veini – väikese tiraažiga eksklusiivseid jooke poes ja restoranis ei leia, nii et kasuta juhust.
- Kohvikud ja restoranid on avatud pea igas veinimajas. Habaja hoovikohvik on suisa Falstaffi soovituse vääriline, tuntud-teatud on ka Murimäe ja Kodase tase ning avatud on Muhu Veinitalu. Tunnustatud maitsetele sekundeerivad pop-up toidukohad. Kiviahjupitsa, suitsukala, vahvlid või kebab – naudi kohalikke hõrgutisi, mis spetsiaalselt sobitatud pakutava joogiga.
- Ja muidugi on pakkumisel ka alkoholivabad joogid! Veinimajade limonaadid, mahlad, siirupid ja teed on erinevatel joogikonkurssidel esile tõstetud ning ootavad maitsma.
- Peente jookidega sobib loomulikult kunst ja muusika. Uuri hooaja avamisel toimuvate kontsertide ja näituste kohta. Viktoriiniküsimus: missuguses veinimajas esineb sel päeval Jaan Tätte?
- Stiilikruvi keeratakse põhja vanasõidukite ja huvitavate võrride näitusel ja sõidul Valgejõel ja Valgerannas. Lüganusel aga pakub sõidu- ja paitamisrõõmu armas poni.
- Hooaja avapäev on ka aiandushuviliste maiuspala. Just veiniistandustest saab parimat oskusteavet viinapuude, marjade ja puuviljade, aga ka lillede kasvatamise kohta. Istikuid saab ka kaasa osta.