Täna tutvustame Teile Tridesi valikusse kuuluvat Sommeljeede Assotsiatsioon (ESA) „Aasta Vein 2021“ pronksmedali väärilist Desom Millesime Cremant de Luxembourg Brut 2016. aastakäigu Cremant´i.
Millesime Cremant valmib Luxemburgis, Remich´i piirkonnas ja on valmistatud 33% Auxerrois, 33% Pinot Blanc ja 34% Chardonnay viinamarjasortidest.
Millesime Cremant´i teine fermentatsioon pärmisettel toimub 36 kuud (3 aastat) ja aastakäigu Cremant´i valmistatakse ainult väga headel aastatel!
Millesime Cremant on maitselt kuiv, puuviljane ja keskmise täidlusega. Maitses on tunda küpseid kollaseid õunu, küpseid virsikuid, aprikoose, röstisaia. Järelmaitse on pikk ja sametiselt puuviljane.
Parim serveerimistemperatuur: 6-8°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist või flute vahuveini pokaalist.
Sobib ideaalselt aperitiiviks, mereandide ja koorikloomade, külmade suupistete, grillitud ja küpsetatud kalatoitude, linnuliha ja juustuvaliku juurde.