9 parimat Aasia ja Okeaania sommeljeed võistlesid täna pingelises poolfinaalis!

Esimeseks ülesandeks oli punase veini suuline organoleptiline kirjeldamine 4 minuti jooksul, muidugi veini päritolu teadmata ning veini kõrvale kahekäigulise menüü soovitamine. Teise ülesandena pidid poolfinalistid ette antud toidu kõrvale kahest etteantud veinist sobivama valima, seejuures veine võimaikult täpselt identifitseerides. Järgnes klassikaline katsumus- kolme mustas klaasis joogi identifitseerimise näol 90 sekundi jooksul. Serveerimisülesandes paluti võistlejatel serveerida Sancerre’ 6-liikmelisele laudkonnale, et asja keerukamaks muuta, oli mise-en-place’is kaks erinevat valget ja punane Sancerre ning veinid ka eritemperatuuridel.

Viimaseks oli paljudele kodumaiste sommeljeedele peavalu pakkuv müügiülesanne, mille täpset püstitust näete allolevas videos:

Poolfinaalis võistlesid:

Mattia Antonio Cianca (Australia), Kam Fung Reeze Choi (China), Kwong Shing Derek Li (China), Taku Iguro (Japan), Wataru Iwata (Japan), Justin Li Vern Ho (Malaysia), Andrea Martinisi (New Zealand), Marek Przyborek (New Zealand) and Hsin-Wei Thomas Ho (Tawian).

 

Aasia ja Okeaania parim sommeljee 2018 selgub finaalis, mille otseülekannet näete allolevalt lingilt neljapäeva, 18. oktoobri varahommikul:

Upcoming livestream of ASI Competition Best Sommelier of Asia & Oceania