Bollingeri celler master Dennis Bunner räägib Hong Kongis 2004 R.D (recently disgorged) lansseerimisel disgorgement’i olulisusest. Pimedegustatsioonil võrreldakse kahte 1996. aasta R.D’d, millest ühe disgorgement leidis aset 6 kuud enne meistriklassi ja teisel 6 aastat tagasi 2012. aastal. Viimasena disgorgement’i läbinud šampanja on puuviljasem ja rikkalikuma aroomibuketiga, kui teine näitab rohkem röstisust, integratsiooni ja arenguga saabuvat sügavust.
Bunner seletab, et kui kõik peavad oluliseks aega pärmisettel, siis Madame Bollinger rohutas just disgogrement’i tähtsust võrreldes seda operatsiooniga, sest ka pärast haiglaskäiku on sul vaja veidi aega, et taastuda.
Artiklit saab lugade siit:
Bollinger: Importance of disgorgement often underestimated in Champagne