Ilmunud on uus ASI Magazine’i #22 number, mis kannab pealkirja “A Taste of Place”
Eesti keeles “Koha maitse” – see teema on olnud veinimaailma kõige paeluvamate lugude keskmes juba aastakümneid, ühendades terroir’, kultuuri ja inimese rolli veini kujunemisel.
Uusima väljaande fookuses on Portugal – maa, mille põlisviinamarjad ja erakordselt mitmekesised kasvutingimused on endiselt avastamist väärt nii sommeljeedele kui ka veinisõpradele. Rännak viib meid graniidistel Vinho Verde aladele päikeselisse Alentejosse ning edasi Atlandi ookeanis asuvatele tuulistele Assooridele ja Madeirale.
Lisaks saab lugeda intervjuusid:
-
Frederico Falcãoga, kes Board of Wines of Portugal presidendina räägib sellest, kuidas riik tasakaalustab traditsioone ja innovatsiooni rahvusvahelisel veiniturul;
-
tuntud sommeljee Marc Pintoga, kes pärast aastatepikkust karjääri maailma tippgastronoomias on naasnud kodumaale, et tuua Portugali veinid rahvusvahelisse fookusesse.
Lisaks rändab ASI Magazine seekord ka väljapoole Euroopat – tutvustades sommeljeesid, kes tegutsevad nii maailma kaugeimates paikades kui ka suurlinnade tipprestoranides. Üheks neist on Jessica Tan, Singapuris baseeruv veinikonsultant ja Itaalia põlisviinamarjade suur austaja, kes avab, kuidas kultuur ja geograafia kujundavad sommeljeede sidet veiniga.