Esmakordselt toimus 3. juunil, rahvusvahelisel sommeljeede päeval Somm-Est Challenge 2024.

Meeleoluka võistluse raames võttis üksteisega mõõtu 11 noort hakkajat sommeljeed nii Eestist kui ka välismaalt.

 

Päeva esimene pool sisaldas palju erinevaid lahendamist vajavaid ülesandeid nagu testid, veini ja alkohoolsete jookide äratundmine, menüü juurde jookide soovitamine, kokteili valmistamine, nisuõlle serveerimine ja veini dekanteerimine ning serveerimine kolmele inimesele.

Teooria testiks oli ASI Certification 1 test ja boonuseks saavad kõik lahendajad piisava punktisumma korral rahvusvahelise sertifikaadi!

Finaal toimus Fotografiskas ja sinna pääsesid tihedas konkurentsi tulemusel Margit Randla Time to Wine vinoteegist, Kevin Lilleleht restoranist 180 degrees by Matthias Diether, Madis Einpalu VinoGrande OÜ-st ja Federico Grasso Controvento restoranist.

Finaalis tuli ära tunda pimedegustatsioonis 7 erinevat veini, lahendada test Kahoot’i vormis, pildiülesanne, magnum suuruses pudelist veini dekanteerimine ja 15.-le külalise võrdsetes kogustes klaasidesse valamine.

 

Peale pikka päeva, mis oli täis erinevaid väljakutseid, selgusid võitjad:

  1. koht Kevin Lilleleht
  2. koht Madis Einpalu
  3. koht Federico Grasso

 

Oleme väga tänulikud toetajatele, kes panid õla alla selleks, et Somm-Est Challenge 2024 õnnestuks. Suur tänu Svensky Kaubandusele Acqua Panna ja San Pellegrino vee ning karastusjookidega toetamise eest; Anora Eestile, kes toetas Aveleda veinimaja veinidega; Prikele, kes toetas Laroche veinimaja veinidega; Amber Distribution Estoniale Château Martinolles veinimaja veinidega toetamise eest ning Pernod Ricard Estoniale, kes toetas Campo Viejo veinimaja veinidega. 

Loomulikult täname ka meie tublisid sommeljeesid, kes võtsid vastu selle väljakutse! Te olete supertublid! 

Muidugi – ära unustada ei tohi ka meie kohtunikke, suur tänu ka teile!

 

Kohtumiseni aastal 2025!

Fotograaf Aivar Kaha.

Pildigalerii leiad SIIT