Selle aasta esimeses kuus oleme fookusesse võtnud päikselised Itaalia ja Austraalia! Jaanuarikuu eripakkumiste seast leiate suurepäraseid veine nii Toskaanast, Kampaaniast kui ka Sardiiniast! Lisaks veinidele leiab meie pakkumiste seast ka uued päikselised liköörid Itaaliast ning avastamist väärt džinnid Austraaliast!
Pakkumine kehtib ajavahemikul 01.01.-31.01.23 kõikides meie kauplustes ja e-poes või kuni kaupa jätkub.
SANTA TRESA IL GRILLO SPUMANTE ORGANIC 12,5%vol 0,75L
Valmistatud Grillo (tuntud ka kui Riddu) viinamarjasordist. Aroomis tulevad esile valgete lillede ja sidruni värsked aroomid. Maitse on pehme ja peene mulliga. Heas tasakaalus tsitruste, küpsete luuviljade ja värske happega. Väga mitmekülgne vahuvein, ideaalne aperitiiv, sushi, aurutatud koorikloomad, lõhe- juustukook.
ABBAZIA CUVEE PRESTIGE SPUMANTE EXTRA DRY 11,0%vol 0,75L
Valmistatud Glera viinamarjadest Charmat meetodil. Kahvatu õlgkollase värvusega. Puuviljase aroomiga, milles tulevad esile õunad ja akaatsia õied. Maitse on värske, särtsakas ja puuviljane.
Hea seltskonna- ja piknikuvein. Valmistatud Pinot Grigio viinamarjadest. Maitses ja aroomis tulevad esile õunad, pirnid, tsitrused ja melon. Hea aperitiiv. Sobib värskete salatitega, valge kala, kanaliha ja värskete juustudega.
Viinamarjad korjatakse Gallura parimatelt viinapuuaedadelt. Pinnaseks on murenenud graniitmuld, mis annab veinile mineraalsust ja värskust.
Aroomis tulevad esile valged lilled, heledad puuviljad, virsik, pirn, mõrumandlid ja tsitrusviljade koored. Maitse on värske, pehme, pika mineraalse järelmaitsega.
Piirkonna iidne veinivalmistamise traditsioon ja asutaja kirg on loonud ideaalsed tingimused suurepäraste veinide tootmiseks. Aroomis tulevad esile kuivatatud aprikoos, ananass, magnooliaõied ja röstitud sarapuupähkli noot. Maitse on värske, rikkalik, pehme, heas tasakaalus happesuse ja meeldiva mineraalsusega.
Modernse stiiliga Chianti, mis on hea kaaslane erinevate toitude kõrvale, kuid sobib ka lihtsalt niisama nautimiseks. Aroomistulebesilekirss, tume ploom, oliiv ja ürdid. Maitseon mahlaselt marjane, heas tasakaalus värske happe ja pehme marja tanniiniga.
Valmistatud Cannonau viinamarjasordist, mida tuntakse ka kui Grenache. Viinamarjad korjatakse veiniaedadest, mis asuvad 300 – 450 meetri kõrgusel merepinnast. Aroomistulevadesileküpsed punased ja mustad metsmarjad, tume ploom. Maitseontäidlane, ümar, heas tasakaalus marjaste tanniinidega.
Kääritamine toimub roostevabast terasest mahutites ja vein järelküpseb pudelis 6 kuud. Aroomis tulevad esile küpsed tumedad luuviljad ja punased marjad. Maitse on värske, pehme, elegantne, tasakaalustatud tanniinidega.
Valmistatud Cabernet Sauvignon 30% ja
Sangiovese 70% viinamarjadest. Mõlemat marjasorti on kääritatud eraldi. Veini laagerdatakse 225L Prantsuse tammevaatides 30 kuud ja pudelis 4 kuud.
Aroomis tulevad esile värsked metsmarjad, tume kirss ja mustsõstar. Maitse on värske, mahlane, hästi tasakaalustatud tanniinidega.
COL DI LAMO ROSSO DI MONTALCINO DOC 13,5% VOL 0,75L
Aroom on intensiivne, esile tuleb värskete metsamarjade ja tumeda kirsi aroom. Maitse on värske ja harmooniline, suurepäraste ja tasakaalustatud sametiste tanniinidega.
Col di Lamo on Montalcinos üks orgaanilise veinivalmistamise juhtivaid veinimaju.
COL DI LAMO BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 14% VOL 0,75L
Aroom on intensiivne ja harmooniline, milles kerkivad esile ploom, põldmari ja peen puidune noot. Maitse on rikkalik, ümar, pika ja kestva järelmaitsega, mida ilmestavad küpsed metsamarjad ja õrn puidune noot. Veinide valmistamisel ei kasutata kultuurpärme, samuti on veinid filtreerimata. Kogu töö toimub algusest lõpuni käsitsi. Tegemist tõelise ‘boutique’ tüüpi tootjaga selle mõiste parimas tähenduses.
See iidne alkohoolne jook saadakse Sorrento PGI sidrunikoorte leotamisel alkoholis. Sorrento sidruni mahl on
madala happesusega ja selle koores on erakordselt kvaliteetsed eeterlikud õlid, mis
annavad Lemoncello´le täidluse ja aroomi. Lemoncello Santo Spirito on tugeva aroomi ja intensiivse maitsega suurepärane jook nii aperitiivi kui digestiivina.
viinamarjadest saadud punasel veinil ja hapukirssidel põhinev jook, tuntud terves Abruzzo piirkonnas.
Aroomis tuleb esile tuleb musta kirsi ja metsmarjade aroom. Maitses on magusus koos sametise pehmuse ja hapukirsside hapukusega, mis annab täiusliku tasakaalu.
Lisaks kolme erinevat sorti oliivide külmpressitud õlist ja oliivilehtede teest kasutab tootja ka ürte, nagu rosmariin ja loorberileht, mis suurendavad Vahemere tunnet, samas kui Austraalia kohalikud makadaamiapähklid ja sidrunmürt muudavad džinni austraalialikuks.
Four Pillars Rare Dry Gin on destilleeritud tervete apelsinidega. Lisaks on džinni teatud koostisosad põhiliselt Austraalia päritolu. Tasmaania pipar lisab soojust ja vürtsi ning sidrunmürt asendab traditsioonilist sidrunit. Kõik on destilleeritud kohaliku teravilja piiritusega ja lahjendatud kohaliku Yarra Valley veega.
Terveid Shiraz viinamarju leotatakse kaheksa nädalat Rare Dry džinnis, millest tulenevalt jääb värvus sügav ja rikkalik. Ürtidest kasutatakse metsikult kasvanud kadakamarju, Tasmaania pipart, kuivatatud koriandriseemneid, rohelist kardemoni, kaneeli, lavendlit, tähtaniisi, angeelikajuurt, sidrunmürti ja värskeid apelsine.